Tilbake til alle kurs

Excel og budsjettering - for nybegynnere

SKUDA
21 Jan
Sted: Digitalt 21.01.2021-22.01.2021 10:00-15:30Skuespiller- og danseralliansen arrangerer sammen med Norsk Skuespillersenter og Musikkteaterforum introduksjonskurs til Excel, budsjettering og litt alternative metoder å finansiere et kunstprosjekt - for nybegynnere.


Dag 1. Excel og budsjettering
Introduksjonskurs til regnskapsprogrammet Excel, som er strukturert rundt den praktiske oppgaven å utarbeide et produksjonsbudsjett.


Kurset er en a-b-c-innføring i EXCEL, der du skal bli venn med EXCEL og lage et budsjett basert på en kunstnerisk ide. Vi diskuterer prosjektformatet, budsjett som redskap og hvordan oversette en kunstnerisk ide til hensiktsmessige tall. Hele kurset tar inngang fra et kunstnerperspektiv. Målsetning for kurset er at du får en bedre budsjett - og økonomiforståelse for prosjekter som kan konkret brukes i søknader og i dine fremtidige prosjekter. 


Dag 2. Introduksjonskurs i prosjektfinansiering og økonomistyring
Introduksjonskurs til prosjektfinansiering og økonomistyring i prosjektperioden, som er strukturert rundt praktiske oppgaver og regnskapsprogrammet Excel.

Kurset
tar for seg utarbeidelsen av en finansieringsplan og utforsker flere måter å skaffe penger på. Vi snakker sponsorer, samarbeidspartnere, egeninnsats, billetter, crowdfunding og residenser som en del av prosjektets gjennomføringskraft. Del to av kurset tar for seg hvordan du holder kontroll pengene i prosjektperioden, og inneholder mange nyttige tips. Hvilke risikoer har en scenekunstproduksjon og hvordan behandler du disse uten panikk?


Kursholder
Rudi Skotheim Jensen er ansatt ved Skuespiller- og danseralliansen som fagkonsulent. Jensen er utdannet innen regi ved ESAC i Brussel, skuespiller ved Akademi for Scenekunst samt har en BA fra handelshøyskolen BI som markedsøkonom. Jensen sitter i ulike tilskuddskomitéer og har jobbet i over ti år med scenekunstproduksjoner for et internasjonalt marked. Selv sier han, at like godt som han liker kunst, liker han tall – spesielt tallene som blir til kunst.


Deltakerkriterier. Kurset passer for alle som ønsker en introduksjon til Excel og prosjektformatet. Kursdeltakere må ha med seg egen datamaskin med regnskapsprogrammet EXCEL. 

Digital plattform
Kurset gjennomføres på digital plattform og krever god/stabil internettlinje (gjerne kablet internett hvis mulig). Kursdeltakerne må ha egen PC/MAC med Excel (eventuelt Numbers eller Sheets) tilgjengelig.
Har du tilgang på 2 skjermer/digitale enheter som er koblet sammen, kan dette være en fordel med hensyn til mengden filer som skal benyttes under kurset. (Ikke et krav for deltagelse).

Alle påmeldte vil motta en digital møtelenke/invitasjon på mail før kursstart.
Vi anbefaler alle å logge seg på møtet i god tid slik at man er klar til start kl. 10.00 alle kursdager.


Kurslengde: 10.00 – 15.30, hver dag.

Annet:
-
Har du spørsmål til kurset, ta gjerne kontakt med Rudi Skotheim Jensen på rudi (@) skuda.no
-
SKUDA har nulltoleranse for alle former for kritikkverdige forhold, og følger NTO sin etiske standar for forebygging av trakassering. Les om våre rutiner for varsling her.
-
Påmeldingen er bindende. Dersom du aksepterer men velger å ikke delta, en uke før kursstart, vil du alikevel være nødt til å betale kursavgift.


Tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltagere
«Jeg kjente en mestringsfølelse etter dagene, og budsjett var plutselig noe jeg kunne forholde meg til. Søknader kan oppleves «hemmelig», beskytte sine egne taktikker for å få sjanse til å få tilskuddet vi sikler etter. Det tankesettet eksisterte ikke i dette kurset. Kursholder delte av seg tanker, hvordan det helt konkret bør se ut, hvordan skaffe penger, andre steder man kan søke hos for å finansiere et fullt budsjett.

Bare det å lære et budsjettoppsett var nytt for meg. Det var intensive dager der du stilte krav på en vennlig og trygg måte og alle spørsmål fikk plass. Mestring i å sitte helt blank første timen, til at vi kunne lage et oppsett, mikse og trikse med to regneark, og få oppgave i å oppsøke ulike steder å søke penger til en oppdiktet oppsetning vi skulle finansiere med ulike hinderet en produksjon kan oppleve."Beklager påmeldingsfristen er gått ut.