Tilbake til alle kurs

Hva ser casteren etter i en selftape

SKUDA
10 May
Sted: Digitalt 10.05.2021-11.05.2021 10:00-15:00


Skuespiller- og danseralliansen arrangerer i samarbeid med Norsk Skuespillersenter dette kurset, der caster Yngvill Kolset Haga gir skuespillere tips og trening i det å lage selftapes.Casting generelt, om det er fysisk prøvefilming eller selftape, er et jobbintervju utenom det vanlige. Det er ingen fasit i hva vi holder på med, hverken foran eller bak kamera, noe som gjør bransjen vår spennende, men kanskje også av og til frustrerende.

I løpet av det siste året har casting via selftapes ikke bare blitt mer vanlig, men en måte å i det hele tatt få gjort casting på trass i covid. Mange synes det er vanskelig med selftapes, men det trenger ikke å være så komplisert. La oss lage selftapes, gå gjennom de sammen og snakke om hva som funker og hva som ikke funker like godt. Fra mitt ståsted som caster har jeg mine tanker og ønsker til de som skal sende inn.

I løpet av kurset, dekker vi dette:

·      Lage og analysere selftapes


·      Gjennomføre digitalprøvefilming, i dette tilfellet med caster som motspiller 


·      Dialog om casting og innsikt i hvordan jeg tenker som caster


·      Hva kan gjøre castingsituasjonen enklere for hen som skal gjennomføre han? 


Informasjon om hva kursdeltakerne evt. skal bes om å forberede?
Arbeid før og under kurset: I forkant av første kursdag får kursdeltakerne en selftape-oppgave som vi går gjennom i plenum. Deretter følger vi opp med en oppgave til, som de gjør klart til andre kursdag

Informasjon om hva kursdeltakerne evt. skal ta med?


Kursdeltakerne trenger en data for å være med på Zoom, samt sitte et sted der det hverken er folk eller støy

Informasjon om hva kursdeltakerne evt. skal ha på seg/bekledning?

Kursdeltakerne har på seg hva de vil. Til selftape og digitalprøvefilming er det fint å unngå briller, om mulig.


Kort biografi om kursholder:
Yngvill Kolset Haga har jobba fulltid med casting for film og TV siden 2012. Noen av de siste prosjektene er NRK sin serie 22. juli, Den største forbrytelsen og Joachim Trier sin siste film Verdens verste menneske, som er i etterarbeid.Yngvill er opprinnelig utdannet produsent fra Den norske filmskolen, og har også bakgrunn fra teater. 
Beklager påmeldingsfristen er gått ut.