Tilbake til alle kurs

Skrivekurs i å formulere egen kunstnerisk praksis

SKUDA
24 Jun
Sted: Digitalt på zoom 24.06.2021 10:00-15:00

Skuespiller- og danseralliansen, samarbeider med Norske Dansekunstnere om å gjennomføre dette kurset.

Foto Kristin Aafløy Opdan.

Kursforløpet
Kurset handler om det å formulere seg om egen kunstnerisk praksis. Vi vil dele skriveerfaringer og snakke om de ulike fasene i skriveprosessen. Det er lagt opp til at alle deltagerne presenterer sin egen tekst og får tilbakemelding på den. Jeg vil også komme inn på sjangre og virkemidler og gi noen eksempler på ulike tilnærminger til skriving. Vi kommer også til å gjøre noen uhøytidelige skriveøvelser. Kurset vil være et forum for å diskutere tekst og inspirere hverandre.

Kursholder Nina M. Schjønsby er skribent og frilansredaktør og driver Tekstbyrået forlag sammen med Halvor Haugen. Blant Tekstbyråets siste utgivelser er miniatyrmagasinet Lille stjerne* og den sirkulerende journalen Antimonument. For tiden utvikler hun et manus om det håndskrevne tidsskriftet Forloren Skildpadde, som ble utgitt i 1837 av Camilla Collett og Emilie Diriks. Nina har publisert i blader som Vinduet, Ekfrase, Rhizome: Cultural Studies in Emerging Knowledge, Billedkunst og SITE. Sammen med kunstner Hedevig Anker er hun aktuell med boken Lyset i flatene. I arkivet etter Harriet Backer, som tar utgangspunkt i Harriet Backers brev og notisbøker. 

Annet:
- SKUDA har nulltoleranse for alle former for kritikkverdige forhold, og følger NTO sin etiske standar for forebygging av trakassering. Les om våre rutiner for varsling her.
- Påmeldingen er bindende. Dersom du aksepterer men velger å ikke delta, en uke før kursstart, vil du alikevel være nødt til å betale kursavgift.

Beklager påmeldingsfristen er gått ut.