Tilbake til alle kurs

Kræsjkurs for ferske scenekunstnere.

SKUDA
26 Aug
Sted: Webinar 26.08.2021-27.08.2021 09:00-14:30

I samarbeid med Norsk Skuespillersenter, PRODA profesjonell dansetrening og Musikkteaterforum arrangerer vi for andre gang ENTREPRENØRSKAPSDAGENE. I år med temaet: Kræsjkurs for ferske scenekunstnere.

Etter endt utdanning som scenekunstner har man lært mye om det å stå på scenen, men langt mindre om hvordan man skal klare seg selv som frilanser! Hvordan drifte og styrke seg selv som profesjonell scenekunstner? Hvordan klare å ha fokus på retning og mål, søknadsskriving, forståelse av det politiske landskapet, rettigheter tilknyttet ditt kunstneriske virke og valg av organisasjonsform? Hvordan samhandle med omgivelsene dine og være en del av et miljø og til stede i en bransje?Det er mye å holde styr på, og det kan virke uoverkommelig å få oversikt. Dette vil vi gjerne hjelpe deg med!
Vi har forsøkt å samle alt dette i et todagers kræsjkurs, fullstappet med kyndige folk som kan hjelpe deg videre i frilansferden. La deg bli inspirert til å sette kunsten din i drift!


PROGRAM


DAG 1. Kl. 09:15 – 13:45
Introduksjon ved Linn Meyer Kongshavn, kunstnerisk leder i Norsk Skuespillersenter: Hva involverer det å være kunstner, utover kunstnerisk virke?
Yrkesbevissthet : Få klarhet og retning for karrieren med Anniken Binz, mental trener
Politisk kontekst ved Gina Vie, politisk rådgiver ved Norske Dansekunstnere.
Lynkurs i selskapsformer: Hva skal du velge? med regnskapsfører Fred Gerhard Strand (Gerhard & Sønn).
Hva vil det si å være frilanser? Foredrag og samtale med Hanna Von Bergen og Christina Skreiberg fra podkasten Frilanslivet
Fra nyutdannet til arbeidende scenekunstner: Utøvere som deler sin erfaring
Oppsummering og takk for i dag.


DAG 2. Kl. 09:00– 14:30
Velkommen til dag 2. 
Åndsverkloven / opphavsretten : “Hva er rimelig betaling?” med Jacob Jensen, skuespiller og jurist
Innføring i søknadsskriving med Camilla Svingen, daglig leder i SYV MIL scenekunstprodusenter
Oppsummering og takk for i dag.

Instruktør
Anniken Binz: Mental trener, samfunnsgeograf, mamma og gründer. Hun har internasjonal erfaring fra den humanitære sektor, og har bygget opp og ledet eget selskap før hun gikk inn i konsulentyrket.

Gina Vie: Utdannet samfunnsøkonom fra UiO og har bakgrunn som mellomleder fra offentlig forvaltning. Siden 2020 har hun vært ansatt som politisk rådgiver i Norske Dansekunstnere – forbundet for dansere, koreografer og pedagoger. Her jobber hun med samfunns- og myndighetskontakt og utformer politiske tiltaksstrategier for å fremme av infrastruktur og gode rammevilkår for dansekunsten i Norge.

Fred Gerhard Strand: Regnskapsfører og rådgiver i Gerhard & Sønn AS

Hanna von Bergen: Driver podkasten «Frilanslivet» sammen med Christina Skreiberg. Hun har en mastergrad i entreprenørskap og innovasjon, samt en treårig prosjektlederutdannelse fra Kaospilotene i Danmark.

Christina Skreiberg: Driver podkasten «Frilanslivet» sammen med Hanna von Bergen. Hanna er frilansjournalist, fotograf og forfatter. I 2016 ble hun kåret til «Årets Frilanser 2016» av Norsk Journalistikklag for dokumentarprosjektet «Hei nabo! – Èn blokk, en hel verden».

Jacob Jensen: Utdannet jurist fra Universitetet i Bergen og skuespiller fra Kunsthøgskolen i Oslo. Han har medvirket i en rekke produksjoner i det frie feltet, holdt kurs om kunstneres rettigheter på KHiO og BI, og er til høsten aktuell som skuespiller på Nationaltheatret i satsningen Nye National.

Camilla Svingen: Daglig leder og kreativ produsent i Syv mil. Syv mil er et produsentkompani som samarbeider med det frie scenekunstfeltet. Camilla har lang erfaring innen prosjektledelse, produsentarbeid, rådgivning, kulturpolitisk arbeid, scenekunstproduksjon og som gründer og programansvarlig for Mini Midi Maxi- internasjonal teaterfestival og Syv mil.