Tilbake til alle kurs

Introduksjonskurs til Excel og budsjettering

SKUDA
01 Nov
Sted: Trondheim 01.11.2021-02.11.2021 10:00-15:30

I samarbeid med DansiT og Propellen Teater, arrangerer Skuespiller- og danseralliansen med støtte fra BIO midler Trøndelag Fylkeskommune, et fem dagers fagprogram i Trondheim med fokus på de økonomisk administrative egenskapene man trenger for å drifte sitt eget sceniske kunstnerskap. Hele programmet er gratis og er åpent for alle.

Dette er dag 1 og 2.  "Introduksjonskurs til Excel, budsjettering og finansiering."
Les mer om programmet for hele uken nederst.Dag 1: Introduksjonskurs til regnskapsprogrammet Excel
Kurset er en a-b-c-innføring i EXCEL, som er strukturert rundt den praktiske oppgaven å utarbeide et lekkert produksjonsbudsjett basert på en kunstnerisk ide og med utgangspunkt i Kulturrådets budsjett mal. Vi diskuterer prosjektformatet, budsjett som redskap og hvordan oversette en kunstnerisk ide til hensiktsmessige tall. Hele kurset tar inngang fra et kunstnerperspektiv. Målsetning for kurset er at du får en bedre budsjett - og økonomiforståelse for prosjekter som kan konkret brukes i søknader og i dine fremtidige prosjekter. 


Dag 2: Introduksjonskurs i praktisk prosjektfinansiering og økonomistyring
Introduksjonskurs til prosjektfinansiering og økonomistyring i prosjektperioden, som er strukturert rundt praktiske oppgaver og regnskapsprogrammet Excel.
Kurset tar for seg utarbeidelsen av en finansieringsplan og utforsker flere måter å skaffe penger på. Vi snakker sponsorer, samarbeidspartnere, egeninnsats, billetter, crowdfunding og residenser som en del av prosjektets gjennomføringskraft. Del to av kurset tar for seg hvordan du holder kontroll pengene i prosjektperioden, og inneholder mange nyttige tips. Hvilke risikoer har en scenekunstproduksjon og hvordan behandler du disse uten panikk? Kursholder
: Rudi Skotheim Jensen er ansatt ved Skuespiller- og danseralliansen som fagkonsulent. Jensen er utdannet innen regi ved ESAC i Brussel, skuespiller ved Akademi for Scenekunst samt har en BA fra handelshøyskolen BI som markedsøkonom. Jensen sitter i ulike tilskuddskomitéer og har jobbet i over ti år med scenekunstproduksjoner, for et internasjonalt marked. Selv sier han, at like godt som han liker kunst, liker han tall – spesielt tallene som blir til kunst.

Tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltagere:
«Jeg kjente en mestringsfølelse etter dagene, og budsjett var plutselig noe jeg kunne forholde meg til. Bare det å lære et budsjettoppsett var nytt for meg. Det var intensive dager der kursholder stilte krav på en vennlig og trygg måte og alle spørsmål fikk plass. Jeg kjente mestring fra å sitte helt blank første timen, til at vi kunne lage et oppsett, mikse og trikse to regneark, og gjennomføre oppgaver i å oppsøke ulike steder å søke penger. Kursholder delte alt av tanker, hvordan det helt konkret bør se ut, hvordan skaffe penger, andre steder man kan søke hos for å finansiere et fullt budsjett.»

Vi ber deg legge merke til:        
- Kurset er åpent for alle i bransjen.
- SKUDA har nulltoleranse for alle former for kritikkverdige forhold, og følger NTO sin etiske standar for forebygging av trakassering. Les om våre rutiner for varsling.
- Påmeldingen er bindende.

Til informasjon
Skuespiller- og danseralliansen (SKUDA) arrangerer i samarbeid med DansiT og Propellen Teater et fem dagers fagprogram i Trondheim med fokus på de økonomisk administrative egenskapene man trenger for å drifte sitt eget sceniske kunstnerskap.
Fra utdanninginstitusjonene lærte vi mye om å lage kunst, men lite om hvordan vi drifter kunstnerskapet vårt eller hvordan skape en bærekraftig modell for kunsten vår. Vi kunstnere er små bedrifter som står ansvarlige for at vi skal få jobbe med kunsten som vi brenner så sterkt for, men hvordan kan vi balansere penga og livet?
Hvis du har lyst til å forenkle hverdagen din betraktelig, bør du melde deg på deler av eller hele dette fagseminaret!

1. & 2. nov.    Introduksjonskurs til Excel, budsjett og prosjektfinansiering.   


3. nov.           Aksjeselskap, Enkeltpersonforetak eller DA? - en oppklaring av organisasjonsformer, regnskapsføring, samarbeid og hvordan ta betalt.


4. nov.           Hva kan vi lære fra hverandre og kolleger i andre bransjer, - et foredragsmaraton med tips og triks om å drifte visjonene sine. 


5.nov.           Arbeids og – resursmarkedet. Vi inviterer ulike tilskudds instanser til å snakke om mulighetsrommene i bransjen. 


I tillegg til dette poetiske og tungevektige faginnholdet. Sniker vi inn både morgenyoga og sosialhenging, slik at vi kan bli enda bedre kjent med alle kolleger i bransjen. Gleder oss! 


Fagprogrammet er initiert av Skuespiller- og danseralliansens, som en del av den faglige satsning; Kompetanseprosjektet 2021, utformet etter SKUDAs plan for kompetanseutvikling. Prosjektet består av ett mentoringprogram med fem tilhørende nasjonale faglige arrangementer, les mer om Kompetanseprosjektet 2021 her https://skuda.no/mentoringprogrammet under tittelen «Mentoringprogram for kunstnere i Skuespiller- og danseralliansen».


Påmelding
Kalender
Last opp CV