Tilbake til alle kurs

Om organisasjonsformer og å ta betalt

SKUDA
03 Nov
Sted: Trondheim 03.11.2021 09:30-15:00

I samarbeid med DansiT og Propellen Teater, arrangerer Skuespiller- og danseralliansen med støtte fra BIO midler Trøndelag Fylkeskommune, et fem dagers fagprogram i Trondheim med fokus på de økonomisk administrative egenskapene man trenger for å drifte sitt eget sceniske kunstnerskap. Hele programmet er gratis og er åpent for alle.

Dette er dag 3. " Aksjeselskap, Enkeltpersonforetak eller DA? - en oppklaring av organisasjonsformer, regnskapsføring, samarbeid og hvordan ta betalt."
Les mer om programmet for hele uken nederst, arrangementet vil også strømmes, lenke kommer senere.Fagprogrammet


(09:30 – 12:00) Aksjeselskap, Enkeltpersonforetak eller DA? - en oppklaring av organisasjonsformer.
Gunnar Setrenes er en autorisert regnskapsfører med 40 års erfaring med regnskap og skatt for organisasjoner og artister. Gunnar foreleser regelmessig ved NTNU’s jazz linje om dette temaet. I tillegg sitter han i styret i Trondheim Bluesklubb og er i den forbindelse også en konsertarrangør.


I dette kurset ser vi på fordeler og ulemper med forskjellige selskapsformer, dokumentasjonskrav til regnskapet, fordeler og ulemper med føring av regnskapet selv ved bruk av Fiken, Conta eller lignende regnskapsprogram, rettigheter hos Nav og andre problemstillinger innenfor dette temaet.  Det vil bli muligheter for å stille spørsmål enten av generell art eller basert på personlige erfaringer.


(13:00 – 14:00) Hva gjelder av honorarer - er en god pris på eget arbeid og hvordan blir dette en avtale? 
Linda Børnes,
manager og produsent Stas Artist AS, har lang erfaring med utarbeidelser av kontrakter og avtaler. I sitt innlegg vil hun dele tanker og reflektere rundt kompleksiteten og de store ulikhetene innen økonomiske lønnsmodellene er i brukt i forskjellige deler av bransjen; fra kommersielt, til det frie feltet, innen revy og show, privat, film og tv. https://stasartist.no/


(14:00-14:45) Samarbeidskompetanse og psykologisk kontrakt.
Torild Alise W. Oddane
er førsteamanuensis i organisasjon og ledelse ved Handelshøyskolen i Trondheim, NTNU. Hun er tilknyttet NTNU Center for Sport and Culture Management Research og var i flere år programansvarlig for Master i kunnskapsledelse. Selv Oddane er utdannet sivilingeniør i industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU og har doktorgrad om innovasjon fra samme institutt. I tillegg har hun konservatorie- og universitetsutdanning i musikk og mange års erfaring som profesjonell musiker, musikklærer og dirigent. Som forsker er Oddane spesielt opptatt av temaene kreativitet, innovasjon, improvisasjon, kunnskapsledelse og kunstbaserte forskningsmetoder. Oddane har skrevet boken Kreativitet og innovasjon. Fem sider av nesten samme sak. Hennes vitenskapelige arbeider bærer preg av interessen for å bygge bro mellom teknologiske, kunstneriske og organisasjons- og ledelsesfaglige aspekt. https://www.ntnu.no/ansatte/torild.a.oddane

Vi ber deg legge merke til:        
- Kurset er åpent for alle i bransjen.
- SKUDA har nulltoleranse for alle former for kritikkverdige forhold, og følger NTO sin etiske standar for forebygging av trakassering. Les om våre rutiner for varsling.
- Påmeldingen er bindende.


Informasjon om hele programmet
Skuespiller- og danseralliansen (SKUDA) arrangerer i samarbeid med DansiT og Propellen Teater et fem dagers fagprogram i Trondheim med fokus på de økonomisk administrative egenskapene man trenger for å drifte sitt eget sceniske kunstnerskap.
Fra utdanninginstitusjonene lærte vi mye om å lage kunst, men lite om hvordan vi drifter kunstnerskapet vårt eller hvordan skape en bærekraftig modell for kunsten vår. Vi kunstnere er små bedrifter som står ansvarlige for at vi skal få jobbe med kunsten som vi brenner så sterkt for, men hvordan kan vi balansere penga og livet?

Hvis du har lyst til å forenkle hverdagen din betraktelig, bør du melde deg på deler av eller hele dette fagseminaret!

1. & 2. nov.   Introduksjonskurs til Excel, budsjett og prosjektfinansiering.   


3. nov.           Aksjeselskap, Enkeltpersonforetak eller DA? - en oppklaring av organisasjonsformer, regnskapsføring, samarbeid og hvordan ta betalt.


4. nov.           Hva kan vi lære fra hverandre og kolleger i andre bransjer, - et foredragsmaraton med tips og triks om å drifte visjonene sine. 


5.nov.            Arbeids og – resursmarkedet. Vi inviterer ulike tilskudds instanser til å snakke om mulighetsrommene i bransjen. 


I tillegg til dette poetiske og tungevektige faginnholdet. Sniker vi inn både morgenyoga og sosialhenging, slik at vi kan bli enda bedre kjent med alle kolleger i bransjen. Gleder oss! 


Fagprogrammet er initiert av Skuespiller- og danseralliansens, som en del av den faglige satsning; Kompetanseprosjektet 2021, utformet etter SKUDAs plan for kompetanseutvikling. Prosjektet består av ett mentoringprogram med fem tilhørende nasjonale faglige arrangementer, les mer om Kompetanseprosjektet 2021 her https://skuda.no/mentoringprogrammet under tittelen «Mentoringprogram for kunstnere i Skuespiller- og danseralliansen».Påmelding
Kalender
Last opp CV