Tilbake til alle kurs

Hva kan vi lære fra bransjen

SKUDA
04 Nov
Sted: Trondheim 04.11.2021 10:00-15:00
I samarbeid med DansiT og Propellen Teater, arrangerer Skuespiller- og danseralliansen med støtte fra BIO midler Trøndelag Fylkeskommune, et fem dagers fagprogram i Trondheim med fokus på de økonomisk administrative egenskapene man trenger for å drifte sitt eget sceniske kunstnerskap. Hele programmet er gratis og er åpent for alle.

Dette er dag 4. "Hva kan vi lære fra hverandre og kolleger i andre bransjer, - et foredragsmaraton med tips og triks om å drifte visjonene sine"

Les mer om programmet for hele uken nederst, arrangementet vil også strømmes, lenke kommer senere.Det finnes så mange bra folk som gjør så mye lurt. Dette er en liten hyllest til delingskulturen, der vi har invitert en liten rekke med foredragsholdere til å snakke om ting de har jobbet med eller er i gang med.Foredragslisten oppdateres forløpende.Fagprogrammet (NB. Dagens program legges fortløpende, og fler innlegg vil komme til)

(10:00-10:30) Fra Rotvoll Kunstnerkollektiv SA, kommer Martin Smidt som holder innlegget om dynamiske effekter og kunsten å starte gode samarbeider. Martin Smidt arbeider som komponist og trommeslager og har rollen som daglig leder ved Rotvoll Kunstnerkollektiv. Han har skrevet en lang rekke bestillingsverk for norske teatre, har mottatt Spellemannsprisen og Alarmprisen med sine utøvende ensembler og har gjort tverrkunstneriske prosjekter i samarbeid med dans, video, utsmykking og billedkunst.
Rotvoll Kunstnerkollektiv er et arbeidsfellesskap for profesjonelle kunstnere i Trondheim, med hovedvekt på visuell kunst og musikk. Med sine 65 kunstnere er dette trolig det største kunstnerhuset i Norden som er åpent for søkere fra alle kunstarter. RKK har siden oppstarten i 2019 raskt etablert seg som en møteplass for det profesjonelle kunstmiljøet i Trondheim. https://rotvollkunst.no

(10:30 - 11:10) Tindved Kulturhage utvikler kreative bedrifter innen kunst, kultur, opplevelsesnæring og andre former for kreativ virksomhet i Trøndelag. Tindved er en Siva-partner og del av næringshageprogrammet i Norge, som bidrar til økt verdiskaping, vekst og utvikling av norsk næringsliv, fortrinnsvis i distriktene. Vi har over 75 bedrifter i nettverket og bistår bedriftene med bedriftsveiledning, utvikling av forretningsidéer, markedsplanlegging, nettverksbygging, internasjonalisering og andre utviklingsbehov. I tillegg kobler vi bedriftene opp mot relevante fagmiljøer, FoU-miljøer, andre innovasjonsselskaper, investeringsmiljøer og offentlig støtteordninger. https://tindved.no  

(11:20 - 11:50) Duduzile Mathonsi´s work is interdisciplinary, she explores different mediums through fusing experiences and finding tools for developing Black works. Duduzile Mathonsi is a writer, performance and voice artist, actor, writer and artist director of Duleth productions. She uses theatre, which includes her touring performance piece “bitch where the F**k is my manifesto?!, as well as social media with her “Black girl in Norway show”. Mathonsi has a former journalist who has a 3 year National Diploma in Language practice (Linguistics) from the Tshwane University of Technology and a BA in Acting from the Norwegian Theatre Academy. As a Linguist and performer, the core of her work is storytelling. https://www.facebook.com/duduzile.g.mathonsi

(12:00 - 12:30) Lunsj

(12:30 - 13:00) Nicola Gunn

(13:10 - 13:45)
Breach VR conducts research and development into VR, AR, MR and XR, helping to shape and enable the future of virtual reality and immersive technologies. The company is headquartered in the middle of downtown Trondheim, putting us right in the centre of a vibrant Norwegian entrepreneurial scene bustling with talented software and hardware developers. https://breachvr.com/

Marius Thorvaldsen, erfaren entreprenør involvert i en rekke styrer og advisory boards og prosjekter i den norske spill- og teknologisektoren. Medgrunnlegger og daglig leder i Breach, et selskapet som har vokst fra tre gründere til 20+ ansatte designere og utviklere siden 2016. Ansvarlig for en rekke VR- og AR-prosjekter og produksjoner, både interne og for kunder som Oculus/Facebook.

Sindre Askim Grønvoll.
Medgrunnlegger av Breach, og Art Director med over 15 års erfaring fra å bygge spillverdener, lede design teams og shippe en lang rekke titler for mobil, konsoll og PC - både for AAA-studio og indiespill. Titler inkluderer Mirror’s Edge, CSR Racing 2, Need for Speed: Most Wanted og Everybody’s Gone to the Rapture.(14:00 - 15:00) Kommer


Vi ber deg legge merke til
- Kurset er åpent for alle i bransjen.
- SKUDA har nulltoleranse for alle former for kritikkverdige forhold, og følger NTO sin etiske standar for forebygging av trakassering. Les om våre rutiner for varsling.
- Påmeldingen er bindende.

Informasjon om hele programmet
Skuespiller- og danseralliansen (SKUDA) arrangerer i samarbeid med DansiT og Propellen Teater et fem dagers fagprogram i Trondheim med fokus på de økonomisk administrative egenskapene man trenger for å drifte sitt eget sceniske kunstnerskap.
Fra utdanninginstitusjonene lærte vi mye om å lage kunst, men lite om hvordan vi drifter kunstnerskapet vårt eller hvordan skape en bærekraftig modell for kunsten vår. Vi kunstnere er små bedrifter som står ansvarlige for at vi skal få jobbe med kunsten som vi brenner så sterkt for, men hvordan kan vi balansere penga og livet?

Hvis du har lyst til å forenkle hverdagen din betraktelig, bør du melde deg på deler av eller hele dette fagseminaret!

1. & 2. nov.   Introduksjonskurs til Excel, budsjett og prosjektfinansiering.   


3. nov.           Aksjeselskap, Enkeltpersonforetak eller DA? - en oppklaring av organisasjonsformer, regnskapsføring, samarbeid og hvordan ta betalt.


4. nov.           Hva kan vi lære fra hverandre og kolleger i andre bransjer, - et foredragsmaraton med tips og triks om å drifte visjonene sine. 


5.nov.            Arbeids og – resursmarkedet. Vi inviterer ulike tilskudds instanser til å snakke om mulighetsrommene i bransjen. 


I tillegg til dette poetiske og tungevektige faginnholdet. Sniker vi inn både morgenyoga og sosialhenging, slik at vi kan bli enda bedre kjent med alle kolleger i bransjen. Gleder oss! 


Fagprogrammet er initiert av Skuespiller- og danseralliansens, som en del av den faglige satsning; Kompetanseprosjektet 2021, utformet etter SKUDAs plan for kompetanseutvikling. Prosjektet består av ett mentoringprogram med fem tilhørende nasjonale faglige arrangementer, les mer om Kompetanseprosjektet 2021 her https://skuda.no/mentoringprogrammet under tittelen «Mentoringprogram for kunstnere i Skuespiller- og danseralliansen».

Påmelding
Kalender
Last opp CV