Tilbake til alle kurs

Plenumn på Radvent

SKUDA
26 Nov
Sted: Amtmandens 26.11.2021 17:00-19:00

PLENUM - fra kunstner til kunstner

Det å stå foran et publikum, representere kun en poetisk liten brøkdel av hva det vil si å leve som scenekunstner- arrangementet PLENUM gjøre et tappert forsøk på å kommentere på resten. Gjennom å være en lavterskel og uformell mikrofonkveld med hverdagshistorier, erfaringer og tanker fra bransjen, inviterer vi til PLENUM, som er en hyllest til delingskultur, i kraft av enkeltmenneskets ønske om å bedre felleskapet gjennom deling av erfaringer.

Rent praktisk, har vi invitert 6 kunstnere, som hver får 15 minutter til å presentere et tema, tankerekker eller en refleksjon.

Deltakende kunstnere i PLENUM er: Ulf Nilseng, Rebekka Nystabakk, Åsne Storli, Therese Bakkevoll, Ekaterina Bespalova og Liv Hanne Haugen.
Redaksjonsarbeidet og konfransier er Rudi Skotheim Jensen

Ulf Nilseng
er ansatt som kunstner i Skuespiller- og danserralliansen, og har i en årrekke vært en markant og viktig aktør på den norske dansescenen. Han er utdannet ved Statens Balletthøgskole, og har etter endt utdanning medvirket som danser i en rekke produksjoner med blant andre Un Magritt Nordseth, Ina Christel Johannessen, Ellen Johannessen, Lise Ferner, Jon Tombre og Eva Cecilie Richardsen. I sistnevntes Kreutzerkompani var han fast danser i årene 1998-2002. Han har turnert nasjonalt og internasjonalt i andres og egne verk. I 2002 startet han sitt eget kompani Toyboys i samarbeid med Terje Tjøme Mossige. I perioden 2002-2013 skapte de ti forestillinger som kretset rundt begrepet queer, som er et begrep han også skal snakke om under plenum med tittelen "10 ting du trenger vite om queer" 

Rebekka Nystabakk vil snakke om sittet møte med en ny bransje, om å bli tvunget til å være til stede, og om gleden over å spørre om hjelp. Hun vil også snakke litt om sårbarheten som inngang både til gode prosesser og gode samarbeid. Rebekka har vært ansatt som kunstner i Skuespiller- og danserralliansen siden 2018, hun er utdannet skuespiller ved Akademi for Scenekunst og Teaterhøgskolen ved KHiO. Etter endt utdanning har hun jobbet både i det prosjektbaserte scenekunstfeltet og ved flere institusjonsteatret. Mellom 2013 og 2016 var hun tilknyttet Hålogaland Teater. Hun er også utøver og prosjektskaper i kompaniet REBEKKA/HUY og har hatt den kvinnelige hovedrollen i TV-serien Twin på NRK, produsert av Nordisk Film. Nå jobber Rebekka med prosjektet SAU/WOLLY og skal snakket om hva vi kan lære fra dokumentarfilm bransjen.

Liv Hanne Haugen har vært ansatt i Skuespiller- og danseralliansen siden 2018. Hun driver kompaniet  «Haugen Produksjoner» sammen med sin søster og kollega Anne Katrine, kompaniet setter jevnlig opp forestillinger i nasjonalt og internasjonalt kontekst. Med utgangspunkt i dans, spenner hennes uttrykk seg over i vokal, performance og tekstarbeid. Som danser og scenekunstutøver, har hun lang erfaring fra det internasjonale dansemiljøet, bl.a. m. Wim Vandekeybus (BE) og Pierre Droulers (FR). Nasjonalt har hun jobbet med bl.a. Stellaris DansTeater, A. Sjølie Sveen og Hålogaland Teater. Hun jobber jevnlig med den interdisiplinære scenekunstgruppen kollektivet STATEX, (T. Næss, J. Tombre, A. Sveen, L. Malstaf). Gruppen undersøker alternative arbeidsformer og prosesser, gjennom å fokusere på dagsaktuell og fremoverpekende tematikk.

Åsne Storli, holder innlegget "Endelig kan jeg gi bort ting." -  Min reise i materialitet og immaterialitet.   

 Etter å ha tilbragt hele mitt liv hittil i dansen, opplevde jeg i 2019 for første gang at jeg, mer enn at dansen ga meg inngangen til nye ting, trengte å finne på noe som ga meg avstand og kanskje kunne gi meg en ny inngang til den. Dragningen mot å arbeide med noe håndfast, noe som i motsetning til dansen eksisterer utenfor egen kropp, bragte meg til arkitektstudiet ved AHO hvor jeg nå er halvveis i tredje studieår. Jeg har funnet en glede i å jobbe med materielle ting som jeg kan holde mellom hendene, som eksisterer utenfor min egen kropp og som kan leve sitt eget liv også når jeg forlater rommet. Nå kan jeg endelig gi bort helt håndfaste ting som jeg har laget selv og som finnes utenfor meg. Og samtidig har dansens immaterialitet fått ny appell for meg. Behøver verden virkelig flere ting? Therese Bakkevoll
informasjon kommer

Ekaterina Bespalova. 
Et samarbeid på tvers av språk er en unik, komplisert, spennende, artig og, ikke minst, ekstremt lærerik. 

RuNo Teater har arrangerert kunstneriske prosjekter mellom kunstnere fra Norge og Russland i Barents region siden 2013. En av de viktigste krav for prosjektene er at deltakere ikke skal kunne engelsk for å bli med. Det vil si at deltakerne har muligheter til å kommunisere med hverandre ved hjelp av norsk - russisk tolk, altså, på sitt morsmål, men ikke via engelsk. Dette medfører både vanskeligheter og bonuser.


Redaksjonen og konferansier, Rudi Skotheim Jensen er ansatt ved Skuespiller- og danseralliansen som fagkonsulent. Jensen er utdannet innen regi ved ESAC i Brussel, skuespiller ved Akademi for Scenekunst samt har en BA fra handelshøyskolen BI som markedsøkonom. Jensen sittet i ulike tilskudds komitéer og har jobbet i over ti år med scenekunstproduksjoner for et internasjonalt marked. På fritiden liker han trebåter og sitter i redaksjonen i foredragskonseptet Pecha Kucha Oslo og har driftet den tidligere visningsplattformen kunstresepsjonen.


Plenum er initiert av Skuespiller- og danseralliansens, og gjennomføres i samarbeid med RadArt og med tilskudd til fra Bedriftsinternopplæring ved Troms- og Finnmark Fylkeskommune. Fagprogrammet er en del av SKUDA´s faglige satsning; Kompetanseprosjektet 2021, utformet etter SKUDAs plan for kompetanseutvikling. Prosjektet består av ett mentoringprogram med fem tilhørende nasjonale faglige arrangementer, les mer om Kompetanseprosjektet 2021 her under tittelen «Mentoringprogram for kunstnere i Skuespiller- og danseralliansen».
Beklager påmeldingsfristen er gått ut.