Tilbake til alle kurs

kræsjkurs for scenekunstnere i etableringsfasen

SKUDA
24 Aug
Sted: VEGA scene 24.08.2022 09:30-16:30

Skuespiller- og danseralliansen, Musikkteaterforum i CREO, Norsk skuespillersenter og PRODA profesjonell dansetrening inviterer, i samarbeid med Vega Scene, til kræsjkurs for scenekunstnere i etableringsfasen! 


Etter endt utdanning som scenekunstner har man lært mye om det å stå på scenen, men langt mindre om hvordan man skal klare seg selv som frilanser!
Hvordan er overgangen fra student til profesjonell scenekunstner? Hvordan organisere den nye hverdagen, skape nettverk, forstå det politiske landskapet, rettigheter tilknyttet ditt kunstneriske virke og valg av organisasjonsform? Hvordan navigere i bransjens muligheter og være en del av et miljø? 


Det er mye å holde styr på, og det kan virke uoverkommelig å få oversikt. Dette vil vi gjerne hjelpe deg med gjennom et heldags kræsjkurs fullstappet med kyndige folk som kan hjelpe deg videre i frilansferden. I tillegg bli det stands med ulike bransjeaktører hvor du kan bli kjent med mange sentrale organisasjoner, støtteordninger, potensielle arbeidsgivere og møteplasser. 


Bli med på årets bransjeorientering, og la deg bli inspirert til å sette kunsten din i drift!


Stream: Om du ikke har mulighet til å delta fysisk på arrangementet kan du bli med oss via stream. Du melder deg da på i kategorien Deltager Stream og vil få tilsendt en lenke til sendingen etter påmeldingsfrist 22. august.PROGRAM


09.30: dørene åpner


Program del 1 - Salongen Vega Scene


10.00: Velkommen  


10.10 - 10.35: Bransjenavigasjon med Rudi Skotheim Jensen/SKUDA  


10.35 - 11.05: Mingling/stands i foajeen  


11.05 - 12.05: Arbeidslivets Rammeverk, foredrag ved advokatfullmektig i Creo, Espen A. Eldøy.      


12.05 - 13:35: Lunsj og mingling/stands i foajeen Program del 2 - Salongen Vega Scene


13.35: Velkommen tilbake  


13.40 - 14.20: Fra nyutdannet til arbeidende scenekunstner, panelsamtale. Moderator: Linn Kongshavn. Panel: Rebekka Nystabakk/skuespiller, Trine Bariås-Kvitstein/musikalartist, Katja Schia/danser.  


14.20 - 15.00: Fagforbund - politisk arbeid, panelsamtale. Moderator: Tone Øvrebø Johannessen/SKUDA. Panel: Christine Thomassen/nestleder Creo, Kristine Karåla Øren/forbundsleder NODA, Knut Alfsen/ forbundsleder NSF . 


15.00 - 15.30: Mingling/stands i foajeen


15.30 - 16.05: Ferske utøveres muligheter på arbeidsmarkedet - en samtale med arbeidsgivere. ModeratorTBA. Panel: Guro Nagelhus Schia/Nagelhus Schia Production, Atle Halstensen/Scenekvelder, Kristian Seltun/Nationaltheatret, mfl.


16.05 - 16.30: Mingling/stands i foajeen


16.30: Takk for i dagArrangert av: Skuespiller- og danseralliansen, Musikkteaterforum i CREO, Norsk skuespillersenter og PRODA profesjonell dansetrening i samarbeid med Vega Scene.