Lukk [X]
Velg større eller mindre skrift:

For å få lest opp tekst: Merk teksten og klikk på den blå knappen over.

 

Hvordan jobber en STEMMESKUESPILLER I TEGNSPRÅKTEATRET? På hvilke måter kan man gjøre forestillinger for døve tilgjengelig for hørende? Hvordan kan man inkludere mer tegnspråk i teateret generelt? Hvilke arbeidsmuligheter finnes for en stemmeskuespiller?

 
I samarbeid med Teater Manu, Dramatikkens Hus og Norsk Skuespillersenter tilbyr vi en seminardag der vi fokuserer på stemmeskuespilleren, altså en skuespiller som gjør scenisk tegnspråk tilgjengelig for et hørende publikum.

Informasjon

Sted            Bikuben, Det Norske Teateret

Dato           3.juni

Tidspunkt  10:00 - 16:00

Påmeldingsfrist: løpende

Pris           250

Alle kurs som arrangeres av Skuespiller- og danseralliansen, aksepteres ikke noen form for trakassering. Vi følger etisk standard for musikk- og scenekunstinstitusjonene.

Dette seminaret gir en innføring i hvordan tegnspråk fungerer som scenespråk, hvordan man oversetter fra skriftlige manuskript til et tegnspråk, og stemmeskuespillerens rolle for å gjøre forestillinger for døve tilgjengelig for et hørende publikum, på de døves premisser. Dagen vil bestå av en innledende fagsamtale, etterfulgt av en praktisk arbeidsvisning og en miniworkshop der deltakerne får prøve hvordan det kan være å jobbe som stemmeskuespiller Som utgangspunkt for det konkrete arbeidet på seminaret vil vi bruke en monolog fra forestillingen «Edderkoppkvinnens kyss».

PROGRAM

10 – 12: Fagsamtale om sceniske uttrykk for et publikum av døve, om hvordan Teater Manu arbeider med scenetekst og oversettelser, og stemmeskuespillerens rolle.
12 – 13: Lunsj

13 – 14.30: Demonstrasjon av stemmeskuespiller i arbeid.

14.30 –16: Miniworkshop. Kursdeltakerne får prøve seg som stemmeskuespiller. Kursavgiften inkluderer enkel lunsj.


Om TEATER MANU – det nasjonale tegnspråkteatret

Teater Manu er Norges eneste profesjonelle teater for døve, og har et nasjonalt ansvar som kulturformidler på norsk tegnspråk. Teatret er en kulturell møteplass som bidrar til å styrke døve og hørselshemmedes identitet og språk. Vi spiller forestillinger over hele landet. I tillegg til samarbeid med norske teaterinstitusjoner og grupper har Teater Manu et høyt internasjonalt aktivitetsnivå og et stort nettverk.

Instruktører

Sølvi Zuckermann Språkdramaturg
Sølvi har jobbet på teatret gjennom 20 år, og har bidratt til utviklingen av den metoden Teater Manu nå bruker i utviklingen av tegnspråktilpassede manuskripter.

Kjersti Fjeldstad Stemmeskuespiller
Kjersti har vært stemmeskuespiller på et stort antall forestillinger på Teater Manu, og er den i Norge med størst kompetanse på oppgaven.

Ronny Patrick Jacobsen Skuespiller. Ronny har vært tilknyttet Teater Manu som frilans skuespiller siden opprettelsen for 22 år siden. En av hans store rolleprestasjoner var Molina i «Edderkoppkvinnens kyss».

Janne Langaas Teatersjef
Janne er utdannet skuespiller, og har vært teatersjef på Teater Manu siden 2022.


 
 
 
 

 
sponsor-01 sponsor-2  sponsor-3
           

22 46 15 35
post@skuda.no
 
 

SKUESPILLER- OG DANSERALLIANSEN AS
Brenneriveien 5, 0182 Oslo
org.nr. 998 627 893


Content © Skuda.no. Webdesign ©2023 Web Norge.