Lukk [X]
Velg større eller mindre skrift:

For å få lest opp tekst: Merk teksten og klikk på den blå knappen over.

 

Vinteren er her og julen nærmer seg med små nisseskritt. Etter en rask refleksjon over året, kjenner vi på en takknemlighet over at vi igjen kan nyte godt av et åpent kulturtilbud. Så til dere som skaper og leverer scenekunst over det vide land, takk. Disse lyspunktene frakter oss gjennom høstmørket og vi har virkelig savnet alle de gode opplevelsene. 

I år har vi feiret vårt 10-årsjubileum, 10 år med scenekunst. Det har vært en stor milepæl for oss, og vi vil gjerne takke alle ansatte og samarbeidspartnere for at vi har kommet dit vi er i dag. 

Vi ønsker dere en riktig god jul og et godt nyttår, og håper at dere får muligheten til å hvile og lade opp batteriene før det kommende året. Vi gleder oss til å se dere skape magi og underholde publikum igjen.

 

MENTORINGPROGRAMMET 2023

Det gleder oss å kunne annonsere en ny runde med mentoringprogram for kunstnere i etableringsfasen også fra mai 2023 til mai 2024.

 

Dette blir den 7 gangen vi gjennomfører programmet- og det utvikles og blir bedre år for år. Som deltager i programmet blir du adept, og vil få en mentor blant våre kunstneriske ansatte som følger deg gjennom et år.

Mentoringprogrammene har alltid vært en viktig investering i fremtidens scenekunstnere, både i kraft av å skape verdifulle relasjoner og læringsutvekslende nettverk, men også i å skape en sunn bransjekultur der vi kan heie på hverandre gjennom kunstnerkarrieren. Det verdigrunnlaget føles det godt å investere i. 

Vi annonserer søknadsfristen rett over nyåret og gleder oss til å invitere til søknad til dette, så følg med.

Skjermbilde_2022-12-21_kl._08.57.38.png

 

 

 

 

 

INTERVJU MED TONE ØVREBØ JOHANNESSEN

 

Skjermbilde_2022-12-21_kl._08.56.38.png

10 år med dedikasjon, vår daglige leder har vært med fra starten av, da er det fint å ta en prat.

Tone Øvrebø Johannessen har en solid bakgrunn som danser og dansepedagog, med utdannelse fra Statens Balletthøgskole og Martha Graham School of Contemporary Dance. Hun har også jobbet som prosjektmedarbeider for Zakraz Dansekompani og vært faglig sekretær, nestleder og forbundsleder i 10 år i Norske Dansekunstnere.

Høsten 2012 ble Johannessen ansatt som daglig leder i SKUDA, og har sett virksomheten vokse fra 20 til 108 ansatte kunstnere. Dette gjør SKUDA til en av de største arbeidsgiverne for skuespillere og dansere i scenekunstfeltet.

Skuda skal stabilisere skuespillere og danseres yrkessituasjon som er preget av midlertidige korte ansettelser og oppdrag og slik bidra til likestilling mellom midlertidig og faste ansatte kunstnere i hele Norge.

Gjennom å øke kunstneres kompetanse og kontinuerlige tilknytning til arbeidslivet skal Skuda medvirke til at arbeidsgivere har tilgang til kunstnere, og at publikum nasjonalt og internasjonalt får oppleve kunst av høy kvalitet. 

 

Det som gjør inntrykk på meg daglig er hvordan dansere og skuespillere klarer å manøvrere fra jobb til jobb. Ofte er det korte oppdrag med opphold imellom, og samtidig opprettholder de motivasjon, utvikler seg og bidrar kreativt i stadig nye konstellasjoner. Det krever utholdenhet og sterk tro på det man gjør, sier Johannessen.

Da pandemien kom, ble det også en krise for Skuespiller- og danseralliansen. Ansettelsen i SKUDA har vært viktig for mange kunstnere. Under pandemien fikk man testet pilarene.
Tone forteller:

Vi var ikke rigget for å få så mange av kunstnerne tilbake på fulltid på lønningslista. De første månedene klarte vi, til tross for stor usikkerhet, å knytte kunstnerne tettere til oss. Da vi til slutt måtte permittere ansatte i 3 måneder, var alle klar over usikkerheten, og forstod at dette var noe vi gjorde med tungt hjerte. Heldigvis klarte vi å avslutte permitteringen raskt. Vi satte i gang et stort kompetanseprosjekt som i 2021 retter seg mot hele feltet, ikke bare ansatte kunstnere. Jeg vet at det å være ansatt i SKUDA gjennom pandemien har betydd mye for mange. Det å ha tilknytning til en arbeidsplass og tilhørighet til kolleger, har vært ekstremt viktig når gjentatte nedstenginger og strenge restriksjoner gjorde det vanskelig å jobbe i yrket. Samtidig ble hele kulturlivet hardt rammet av pandemien, og vi skulle så gjerne hatt mulighet til å bidra som arbeidsgiver for enda flere skuespillere og dansere. Heldigvis har vi kunnet ansette 17 nye kunstnere de siste 2 årene.

 

I de neste 10 årene håper jeg at SKUDA kan fortsette å støtte og styrke kunstnerkarrierene og bidra til hele scenekunstfeltets utvikling.
Det å ha en stabil arbeidsplass og et fellesskap med kolleger er viktig for kunstnerne, 
og dette er noe vi skal videreutvikle i årene som kommer, sier Johannessen.

 

SKUDA har en unik virksomhetsmodell. Tone mener modellen som Skuespiller- og danseralliansen er bygget på, kan være overførbar til flere deler av samfunnet der arbeidsgivere ansetter medarbeidere i midlertidige korte ansettelser. I første omgang vil vi kanskje få samarbeidspartnere som jobber med det samme som oss, men for andre kunstnergrupper.

 

Jeg regner med at Musikeralliansen blir først ut, da den er utredet i 2022.  Det ser vi fram til, for det å være flere som stabiliserer yrkessituasjonen for kunstnere, vil gi oss som samfunn et sterkere kulturliv slik at publikum kan oppleve kunst av høy kvalitet i Norge og internasjonalt, avslutter Tone Øvrebø Johannessen.

 

PRISER TIL KUNSTNERE I SKUDA

 

Til slutt er vi glade for å annonsere at vi har delt ut stipender til to av våre ansatte.

Som en gave til vårt 10 års jubileum, ga Fond For Utøvende Kunstnere to stipender som skulle utdeles til en danser og en skuespiller i SKUDA.

Blant skuespillerne ble det Jørn Morstad og blant danserne Catharina Vehre Gresslien som mottok stipendet. Stipendene vil bidra til å støtte deres karriere videre.

 

Skjermbilde_2022-12-21_kl._08.55.51.pngSkjermbilde_2022-12-21_kl._08.55.36.png

 

 

SØKNADSRUNDEN 2022

I høst har administrasjonen behandlet alle søknadene om ansettelser som kom inn til fristen 15.9. Styret vil vedta arbeidsbudsjett for 2023 i januar, og da kjenner vi også vårt resultat for 2022.

I januar vil vi også motta tilskuddsbrevet for 2023.

Når alt dette er på plass vil vi kunne sende ut svar til alle søkere.

BildeeksempelVåre eiere

sponsor-01 sponsor-2  sponsor-3

Besøk oss på:

           

22 46 15 35
post@skuda.no
 
 

SKUESPILLER- OG DANSERALLIANSEN AS
Brenneriveien 5, 0182 Oslo
org.nr. 998 627 893


Content © Skuda.no. Webdesign ©2023 Web Norge.