Lukk [X]
Velg større eller mindre skrift:

For å få lest opp tekst: Merk teksten og klikk på den blå knappen over.

 

I dette nyhetsbrevet kan du lese om høstens kommende kurstilbud som innebærer Excel i Stavanger og tekstarbeid for dansere i Oslo. Vi har gjort ny avtale med Deborah Hay om å komme til Oslo i mai. Vi arrangerer vårt første alumnitreff for alle tidligere adepter i mentoringprogrammet. Det er 115 adepter fra 6 kull over en 9 årsperiode som vi ser frem til å møte igjen. Vi har også noen tanker om forslag til statsbudsjett for 2023. Helt til slutt, løfter vi frem vår ansatte Nina Bjørneby Kirkhusmo, vår fagkonsulent innen administrasjon, økonomi og lønn, som har vært ansatt i SKUDA i 10 år.

Alumnitreff!

I år er Skuespiller- og danseralliansen 10 år! Allerede året etter at vi ble etablert var vi i gang med vårt første mentoringprogram- det er 6 kull og 115 adepter siden. Nå ønsker vi å invitere alle tidligere adepter tilbake for et alumnitreff!

 

Alumni er en fin mulighet til å plukke opp kontakten med gamle kjente, samtidig som man kan knytte nye på kryss av kullene. For oss er det også fint å sjekke innom de mange som har gjennomført programmet og høre hvilke valg de har tatt, og erfaringer de har gjort seg. Mentoringprogrammene har alltid vært en viktig investering i fremtidens scenekunstnere og kunst, både i kraft av å skape verdifulle relasjoner og læringsutvekslende nettverk, men også i å skape en sunn bransjekultur der vi kan heie på hverandre gjennom hele kunstnerkarrieren. Og vi trekker alltid litt ekstra godt på smilebåndet, når tidligere adepter som har blitt ansatt i SKUDA, nå ønsker å være mentorer for nye kull. Da opplever vi praksisen av prinsippet om pay it forward – eller gi det videre, og den langsiktige virkningen av denne læringssirkelen føles det godt å ha investert i. 

Er du tidligere adept, skal du ha mottatt invitasjon til å delta. Gi oss gjerne beskjed hvis du ikke har fått invitasjon til 3. november på Vega Scene i Oslo.

 

 Forslag til statsbudsjett 2023 

Kulturminister Anette Trettebergstuen har varslet et stramt budsjett for 2023. Kulturlivet sliter fremdeles med virkningen av pandemien, og et stramt budsjett er derfor svært alvorlig for kunstneres situasjon.

Ordningen for etablerte scenekunstkompanier som har vært varslet, har regjeringen ikke funnet midler til i 2023. Det er svært bekymringsfullt, da mange kompanier og grupper skaper arbeidsplasser for dansere og skuespillere og andre scenekunstnere i det prosjektbaserte feltet. Uten en ordning på plass vil dette gå utover arbeidsmulighetene for mange scenekunstnere.

Skuespiller- og danseralliansen er foreslått med 29,475 millioner kroner i 2023. Det gjør at vi kan fortsette vår virksomhet og bidra til at godt over 100 kunstnere får stabilitet mellom kunstneriske jobber. SKUDA har nettopp gjennomført en søknadsrunde og håper å kunne ansette flere kunstnere i 2023. Informasjon om dette blir klart i 2023.

Nå behandler familie- og kulturkomiteen i Stortinget budsjettforslaget og leverer sin komitéinnstilling 1. desember. Regjeringen skal også gjennomføre budsjettforhandlinger med SV. Kulturbudsjettet for 2023 skal vedtas i desember i år.

KOMMENDE WORKSHOPS

Bildetekst

DEBORAH HAY 2023

Siden 2019 har vi vært i dialog med Deborah Hay om å undervise i Oslo, men på grunn av pandemien har vi stadig måtte utsette kurset. Endelig har vi fått en ny avtale med Deborah som vil nå komme i løpet av mai 2023. Vi gleder oss veldig til å kunne ha henne som gjest i samarbeide med PRODA og KHIO. Litt nærmere jul åpner vi for påmelding - så følg med.

 

 

Bildetekst

 

Excel i Stavanger.

Vår fagkonsulent Rudi Skotheim Jensen legger turen til Stavanger og til RAS for å holde et introduksjonskurs til Excel og budsjettering. Kurset er en a-b-c-innføring, som er strukturert rundt den praktiske oppgaven å utarbeide et produksjonsbudsjett basert på en kunstnerisk ide.

 

Kursdato 24.okt.

Tid 10:00 – 16:00

 

Skjermbilde_2022-10-10_kl._13.04.18.png

 

 Bildetekst

 

 

STEMME & TEKST -FOR DANSERE

Vi tar et gjensyn med kursrekken Stemme & tekst for dansere. Hensikten er å gi et lavterskeltilbud der du som danser, kan få arbeide med formidling og stemmebruk med profesjonelle pedagoger. Denne gangen har vi invitert Ingri Enger Damon.  

 

Kursdato 12.-14. des.

Tid 09:30 – 12:30

 

Skjermbilde_2022-10-10_kl._13.04.18.png

 
 
 
 
 
  
Jobbileum
 

Det er 10 år siden SKUDA ble stiftet i år og Nina Bjørneby Kirkhusmo var den første til å bli ansatt etter daglig leder. Vi er superheldige som har dette nydelige arbeidsjernet som en del av arbeidshverdagen vår.

 

Nina har bakgrunn fra dans, både som utøvende og med undervisning. Hun har også bred internasjonal erfaring etter 24 år i utlandet, der hun har jobbet med allsidige og ulike administrasjonsoppgaver.  

Når jeg så stillingsutlysningen i SKUDA tenkte jeg for meg selv «Den er min, det er meg de søker etter» sier Nina.

Det som har vært spesielt givende er å få være med å skape noe fra bunnen av. Systemer har vært en stor del av mine arbeidsoppgaver, hvordan lage en tidskonto for kunstnere – dette er ikke en kjedelig jobb.

Det føles også fint å kunne gå hjem fra jobb hver dag og kjenne at jeg har bidratt til at alle disse flotte kunstnerne får et bedre livsgrunnlag, flotte sterke ressursfylte kunstnere. 

 

Takk for den enorme innsatsen og ressursen du er her i SKUDA, Nina.

Bildeeksempel

 
 sponsor-01 sponsor-2  sponsor-3
           

22 46 15 35
post@skuda.no
 
 

SKUESPILLER- OG DANSERALLIANSEN AS
Brenneriveien 5, 0182 Oslo
org.nr. 998 627 893


Content © Skuda.no. Webdesign ©2023 Web Norge.