Lukk [X]
Velg større eller mindre skrift:

For å få lest opp tekst: Merk teksten og klikk på den blå knappen over.

 

Sommerferien er avsluttet og administrasjonen er tilbake på kontoret. Vi går et spennende halvår i møte som vi gleder oss til å dele med dere. I sesongens første nyhetsbrev informerer vi om det som skjer nærmest i tid.
 
I samarbeid med nettverket ELLIS, bidrar vi til å gjennomføre undersøkelsen og seminaret om det å være foreldre og kunstner. Om noen korte uker går Den norske filmfestivalen i Haugesund av stabelen, der vi er medarrangør på fagprogrammet og flere kurs. Vi minner også om ny søknadsrunde for ansettelse som kunstner hos oss. Avslutningsvis vil vi informere om at Mentoringprogrammet for kunstnere i etableringsfasen er i gang.

Spørreundersøkelse om å være foreldre og kunstnere

Er du en kunstner og forelder? Tenker du på å få barn og ønsker mer informasjon om støtte, strukturer og praktiske erfaringer fra andre kunstnere?
 
Nettverket Et Langt Liv i Scenekunsten (Musikkteaterforum, Norsk Skuespillersenter, PRODA – Profesjonell Dansetrening, CODA Oslo International Dance Festival, PRAXIS Oslo og Skuespiller- og danseralliansen) har gått sammen om å lage en spørreundersøkelse om å være foreldre og kunstnere; hva er opplevelsen og de praktiske erfaringene om støtte, arbeidsforhold, kunstnerisk og praktiske utfordringer og løsninger?
 
Vi setter stor pris på om du har mulighet til å gjennomføre denne undersøkelsen som har svarfrist 31.aug: https://no.surveymonkey.com/r/R3XYF6K 
 
Data fra undersøkelsen vil bli delt på et seminar 21.okt 2021 i regi av ELLIS under CODA Dancefest. Seminaret deler fersk data fra vår undersøkelse, forskning fra bevegelseskunstner Katelyn Skellly samt info og debatt med organisasjonen Balansekunst.
 
Praktisk informasjon:
Tid: 21.okt, kl 09.30-15.30 (inkl lunsjpause kl 12-13)
Sted: Oslo Parkour Park
Pris: 150,- for dagen
 
Seminaret er for scenekunstnere fra teater, dans, musikk, musikk teater, scenekunstpedagoger.
 

Foto: Otto Ramstad


Fagprogrammet «Makt og intimitet etter #METOO og COVID-19?» under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Hvordan står det til med nasjonal bransjeetikk i etterkant av #MeToo? Hvordan ble bransjens positive endringsvilje ivaretatt i en ny kontekst som COVID-19 og hvordan står det til med «det hvite blikket»? Perspektivene kan fremstå sprikende, men det handler om hvordan god etikk bidrar til bærekraftige kunstneriske karrierer.
 
På programmet står Intimitetskoordinator Malin B. Erikson som vil holde kurset intimitet på scene, Film og TV (19.9-20.8) i tillegg til et foredrag om sitt arbeid under årets Amandasamtale. Hit kommer også regissør Øystein Karlsen og skuespiller Ellen Helinder fra TV-serien Exit, for å fortelle om tiltakene som ble gjort for å gjøre innspillingen av krevende scener trygge. Hauk Heyerdahl forteller om sin masteroppgave om betydningen av #MeToo for norske skuespillere. Forbundsleder Knut Alfsen ved Norsk Skuespillerforbund snakker om yrkesetikkens plass innenfor profesjonalitetsbegrepet. Thomas Talawa Prestø fra Tabanka Dance Ensemble, vil snakke om maktforhold i bransjen, rasisme og «det hvite blikket», i tillegg holder han kurset Hersketeknikker - se dem og motstå dem! (21.8) sammen med Victoria Steinland fra Balansekunst. Moderator: Morten Joachim Henriksen, teatersjef ved Haugesund Teater.
 
Fagprogrammet er et samarbeid mellom Skuespiller- og danseralliansen, Balansekunst, Filmfestivalen i Haugesund, Haugesund Teater, Norsk Skuespillersenter, og gjennomføres med støtte fra Norsk Filminstitutt og Norsk Skuespillerforbund.

I tillegg til fagprogrammet arrangerer vi også en rekke andre kurs denne høsten, så ta en kikk på våre nettsider.
 
 
Ny søknadsrunde denne høsten

Det er nå 106 ansatte kunstnere i SKUDA og vi arbeider for å øke antallet ansatte og har et strategisk mål om å favne 150 kunstnere i 2025. For 2022, har vi søkt om en økning i midler for å ansette 16 nye kunstnere. Vi planlegger derfor ny søknadsrunde denne høsten med sikte på å ansette fra 2022, dette med forbehold om at vi mottar økte midler.

Dersom du har søkt tidligere, vil du få tilsendt e-post med informasjon om søknadsfrist og annen viktig informasjon når søknadsportalen åpner. Da har du mulighet til å oppdatere søknaden.
Er du ny søker kan du lage en profil og legge inn søknad når søknadsportalen åpner.
 
Vi har oppdatert vår Q&A, og tipser deg om å ta en kikk på denne.
Nytt! Forenkling av dokumentasjonen! I en overgangsperiode tilbyr vi deg å bruke en ny mal som dokumentasjon til jobbføringen i søknaden. Du kan fylle den ut selv, men arbeids- oppdragsgiver skal signere.
Vi vil innføre dette som dokumentasjonskrav etter en prøveperiode. Denne attesten er til intern bruk i SKUDA og blir behandlet konfidensielt og i tråd med GDPR regler. 
 
Vi planlegger for at søknadsportalen åpner mandag 23. august kl 13. Søknadsfrist tirsdag 21. september kl 24.


Oppstart for nytt mentoringprogram

Nytt mentoringprogram for kunstnere i etableringsfasen starter 20. august med 38 deltakere, 19 adepter. Disse har hver sin mentor blant SKUDAs ansatte kunstnere. Programmets faglige innhold ledes av Elisabeth Østrem fra AFF. I neste nyhetsbrev vil vi si litt mer om hvem deltagerne er, og om programmet de skal gjennom.

 
 



Våre eiere

sponsor-01 sponsor-2  sponsor-3

Besøk oss på:

           

22 46 15 35
post@skuda.no
 
 

SKUESPILLER- OG DANSERALLIANSEN AS
Brenneriveien 5, 0182 Oslo
org.nr. 998 627 893


Content © Skuda.no. Webdesign ©2023 Web Norge.