Om kort tid tar administrasjonen sommerferie, samtidig vil mange av våre kunstneriske kolleger gjøre seg klare til sommerprosjekter på scener over hele landet. Vi håper du får muligheten til å se dem.
I sommerens siste nyhetsbrev kan du lese om flere av våre kommende fagprogram som blant annet arrangeres under Den norske filmfestivalen i Haugesund, i Trondheim og i Oslo under Showbox-festivalen. Vi planlegger også for en ny søknadsrunde denne høsten. I tillegg har vi lastet opp årsrapport og har noen oppdateringer på Mentoringprogrammet for deg som søkte dette. Avslutningsvis inviterer vi deg til premier på vår kortfilm som vi fikk laget i vinter med noen av våre ansatte.
Mentoringprogrammet oppdatering
I april utlyste vi 15-20 plasser til det sjette kullet i vårt mentoringprogram som varer i ett år fra august 21 til august 22. Hele 41 scenekunstnere søkte. Tusen takk for interessen! Alle som har søkt om plass får svar i løpet av juni. Takk for tålmodigheten.
Årsrapporten 2020
Årsrapporten for 2020 er nå lastet opp på våre nettsider, den kan lastes ned her:
/images/Arsmelding_2020_komprimert.pdf
Fagprogrammene i Kompetanseprosjektet 2021
Vi har et stort kompetanseprosjekt gående dette året. I korte trekk består det av et mentoringprogram der ansatte for første gang skal være adepter og ha eksterne mentorer. Vi har initiert og samarbeider om tunge fagprogram med fem festivaler, i fem norske byer med fem ulike temaer. Denne våren har vi samarbeidet med Festspillene i Bergen og PROSCEN, i tillegg til RadArt i Tromsø. Her kommer litt informasjon om de neste tre.
«Makt og intimitet etter #METOO og COVID-19?» under Den norske filmfestivalen i Haugesund.
Hvordan står det til med nasjonal bransjeetikk i etterkant av #MeToo? Hvordan ble bransjens positive endringsvilje ivaretatt i en ny kontekst som COVID-19 og hvordan står det til med det «det hvite blikket»? Perspektivene kan fremstå sprikende, men det handler om hvordan god etikk bidrar til bærekraftige kunstneriske karrierer. For at erfaringene ikke skal bli redusert til en trend eller engangstiltak, arrangerer vi dette fagseminaret i samarbeid med Den norske filmfestivalen i Haugesund og Balansekunst i august.
På programmet står Intimitetskoordinator Malin B. Erikson som vil holde kurset intimitet på scene, Film og TV (19.9-20.8) i tillegg til et foredrag om sitt arbeid. Regissør Øystein Karlsen og skuespiller Ellen Helinder fra TV-serien Exit, vil fortelle om hvilke tiltak som ble gjort for å gjøre innspillingen av krevende scener trygt og hvordan det opplevdes for skuespillerne. Hauk Heyerdahl har skrevet masteroppgave om betydningen av #MeToo for norske skuespillere, og vil gi oss et innblikk i dette under Amandasamtalen. Forbundsleder Knut Alfsen ved Norsk Skuespillerforbund snakker om tilbakeblikk og innsikt i bransjens mange utfordringer i perioden under COVID-19. Thomas Talawa Prestø fra Tabanka Dance Ensemble, vil snakke om maktforhold i bransjen, rasisme og «det hvite blikket» i tillegg til å holde kurset Hersketeknikker - se dem og motstå dem! (21.8) sammen med Balansekunst.
I Trondheim gjennomfører vi et fagprogram første uken i november som setter søkelys på økonomi i privat- og profesjonell sammenheng. Detter er for deg som synes Excel er vanskelig, budsjetter er en motbakke, pensjonssparing er for pensjonister, og prissetting av egne verk er helst en jobb noe andre burde gjøre.
Fagprogrammet gjennomføres i samarbeid med Propellen Teater og DansiT- Dansekunst i Trondheim og med støtte fra Trøndelag Fylkeskommune. Mer informasjon kommer utover høsten.
Under Showbox festivalen i Oslo 30.11.-4.12 arrangerer vi et fagseminar, denne gangen med fokus på strategisk markedsføring for kunstnere. Vi smører en faglig markedsføringspakke du kan ta med deg ut en mørk vinternatt i frilanstilværelsen. Et best-of-tapas-plukk-og-miks program av kurs og seminarer som vil gi deg redskapene du trenger for å skape godt markedsføringsmessig innhold. Mer informasjon kommer etter sommeren.
I tillegg til disse fagprogrammene arrangerer vi også en rekke andre kurs, så ta en kikk på våre nettsider.
Kortfilm
Vi har aldri produsert vår egen film før, men det fikk vi gleden av å gjøre denne vinteren med veldig profesjonell hjelp av Scream Media. Vi ønsker å sende en ekstra takk til våre ansatte i filmen Janne Starup Bønes, Jon Filip Fahlstrøm, Jørn Morstad og Janne Eraker som deler historier og tanker fra hverdagen og om sin ansettelse hos oss.
Filmtrivia! Vi har i ettertid flirt mye av at vi kun har med oss kunstnere i filmen der alle fornavn starter på bokstaven J. Det er altså ikke et kriteria at ditt navn skal starte på bokstaven J for å være ansatt hos oss - vi elsker hele alfabetet, både store og små bokstaver, i alle fonter og fasonger. https://vimeo.com/518613961
Ny søknadsrunde denne høsten
Det er nå 106 ansatte kunstnere i SKUDA og vi arbeider for å øke antallet ansatte og har et strategisk mål om å favne 150 kunstnere i 2025. For 2022, har vi søkt om en økning i midler for å ansette 16 nye kunstnere. Vi planlegger derfor ny søknadsrunde denne høsten med sikte på å ansette fra januar 2022, dette med forbehold om at vi mottar økte midler.
Dersom du har søkt tidligere, vil du få tilsendt e-post med informasjon om søknadsfrist og annen viktig informasjon når søknadsportalen åpner. Da har du mulighet til å oppdatere søknaden.
Er du ny søker kan du lage en profil og legge inn søknad når søknadsportalen åpner i slutten av august i år.
Vi har oppdatert vår Q&A, og tipser deg om å ta en kikk på denne.
Nytt! Forenkling av dokumentasjonen! I en overgangsperiode tilbyr vi deg å bruke en ny mal som dokumentasjon til jobbføringen i søknaden. Du kan fylle den ut selv, men arbeids- oppdragsgiver skal signere.
Vi vil innføre dette som dokumentasjonskrav etter en prøveperiode. Denne attesten er til intern bruk i SKUDA og blir behandlet konfidensielt og i tråd med GDPR regler.
MHPC21 Konferansen er flyttet til neste år
“Musicians` and Performing Artists` Health and Performance” heter konferansen som er en helse-medisin-konferanse satt til Oslo. Festivalen skulle vært gjennomført i april 2021, men er nå flyttet til 22.-24. september 2022.
Konferansen er et nasjonalt så vel som et nordisk og internasjonalt arrangement for alle behandlere, lærere, utøvende - og skapende kunstnere, arbeidsgivere, kunststudenter og andre typer helse- og omsorgsarbeidere innen det brede scenemiljøet. Formålet er å kombinere faktabasert kunnskap og praktiske erfaringer, gjennom et bredt spekter av ulike innlegg, fra blant annet kortere presentasjoner, workshops, større forelesninger og nettverking. Vår daglige leder i SKUDA Tone Øvrebø Johannessen, sitter i styringsgruppen på vegne av NTO, som er en av samarbeidspartnerne i dette prosjektet. Mer informasjon om arrangementet finner du her https://nmh.no/en/festivals/mhpc22
Til slutt vil vi ønske deg en deilig sommer!! ☀️