Lukk [X]
Velg større eller mindre skrift:

For å få lest opp tekst: Merk teksten og klikk på den blå knappen over.

 

Vi er noen få dager unna påsken og klemmer inn et lite nyhetsbrev før administrasjonen tar ferie.
 
Dette nyhetsbrevet dedikeres til kurs og kompetanse. Først følger en oppdatering på planlagte og nye kurs, deretter setter vi fokus på det juridiske påskeegget og faghelgen under Festspillene i Bergen, for deg som scenekunstner. God påske- og lesning! 

En oppdatering på kurs
 
Deborah Hay workshopen som skulle vært gjennomført i 2020, er flyttet til 4. – 8. oktober 2021. Kurset er imidlertid fullt, da de som mottok plasser i 2020, beholder disse. Kurset arrangeres i samarbeid med PRODA og KHIO.
 
Skrekkfilm camp med Elisabet Sevholt 10.-13.juni. Chubbuck en hel helg på en folkehøyskole med regissører og skuespillere. Kurset gjennomføres i samarbeid med Norsk Skuespillersenter, Norsk Filminstitutt, Solbakken Folkehøgskole og Østnorsk Filmsenter. Les mer her
 
Margrét Sara Guðjónsdóttir, har vært i Norge ved flere anledninger, forrige forsøk ble det digitalt, men vi planlegger fysisk 13. – 17. desember i samarbeid med PRODA. Les mer her


Kompetanseprosjektet 2021

kompetanseprosjektet 2021, er et mentoringprogram, med et tilhørende modulbasert fagprogram bestående av fem store nasjonale kurs- og workshopprosjekter, ALL YOU NEED IS LOV er et av disse. Prosjektet er samarbeid mellom Skuespiller- og danseralliansen, Proscen og Festspillene i Bergen med tilskudd fra Bedriftsinternopplæring ved Vestland Fylkeskommune. Dette er et faglig tilskudd til festivalen bestående av kurs, seminar og workshop med fokus på opphavsrett og åndsverkloven for kunstnere.
 
TORSDAG 27/5:
10.00 – 13.00 Seminar: Opphavsrett og åndsverkloven, og rimelig vederlag
Hvordan er lovverket bygget for oss som jobber med utøvende, kreative fag og hvilke rettigheter har vi? I denne forelesningen gir Dr. (PhD) Irina Eidsvold-Tøien oss en introduksjon til opphavsretten og åndsverkloven, og tar oss med gjennom de mest grunnleggende rettighetene for utøvende kunstnere. Jurist Jacob Jensen gir oss innsikt i lovfestet rett til rimelig vederlag ved salg av kunst, men stiller spørsmålet ...men hva er det egentlig rimelig å få betalt?  

14.00 – 16.30 Seminar: Digitaliseringens innvirkning på scenekunsten
I dette seminaret forsøker vi å få en oversikt over publikumsutviklingen det siste året, samtidig som vi tar et dypdykk inn i de juridiske rettighetene og utfordringene som er knyttet til den digitale utviklingen og spør oss om vi har de rette verktøyene til å sikre de kreative fagene på en digital arena.

Workshop: Opphavsrett i praksis
Hvilke rettigheter har du som utøvende kunstner og medskaper i et verk? I dette kurset får du førstehånds opplæring i opphavsrett og utøveres eventuelle eierskap i forestillinger. Du får også innblikk i hvordan du skal sikre at slike rettigheter ivaretas i kontraktene. Kurset ledes av Dr. (PhD) Irina Eidsvold-Tøien, og går over to dager og er praktisk anlagt med utgangspunkt i en forestilling alle kursdeltagere skal se sammen. Deretter skal jussen «rulles ut» fra noe konkret og praktisk.
 
LØRDAG 29/5
Murphys lov utrykker at: Ting vil gå galt, uavhengig av situasjon- hvis gitt muligheten. Med det som bakteppe er kontrakter et nødvendig og viktig verktøy når det skal inngås arbeidsavtaler, for å minimere utfallet av hvor galt, galt kan gå.
I første del av seminaret, ser vi på kontrakter og får ulike tanker og innsikt knyttet til utforming, samt siste års utfordringer med COVID-19. I andre del, har vi funnet noen relevante caser som et faglig panel skal løse, og i siste del kan man snakke med fagfolk og få tilbakemeldinger på kontraktene sine.
 
10:00 - 11:30: Kontrakter, avtaler og uforutsette hendelser
11:45 - 12:45: Juss Grand Prix
13:00 - 14:00: Få tilbakemelding på kontrakten din

Fagprogrammet i Bergen er en del av Skuespiller- og danseralliansens faglige satsning; Kompetanseprosjektet 2021, som er utformet etter SKUDAs plan for kompetanseutvikling og består av ett mentoringprogram med fem tilhørende nasjonale faglige arrangementer. Les mer om Kompetanseprosjektet 2021 her: https://skuda.no/mentoringprogrammet under tittelen «Mentoringprogram for kunstnere i Skuespiller- og danseralliansen».

 
 sponsor-01 sponsor-2 sponsor-3
           

22 46 15 35
post@skuda.no
 
 

SKUESPILLER- OG DANSERALLIANSEN AS
Brenneriveien 5, 0182 Oslo
org.nr. 998 627 893


Content © Skuda.no. Webdesign ©2023 Web Norge.