Vi kan endelig si at Kompetanseprosjektet 2021 er i gang, nå som vi har gjennomført første samling med mentorer og adepter denne uken. Men hva er Kompetanseprosjektet 2021?
Kompetanseprosjektet 2021, er et mentoringprogram, med et tilhørende modulbasert fagprogram bestående av fem store nasjonale kurs- og workshopprosjekter, utformet etter SKUDAs plan for kompetanseutvikling. Selve mentoringprogrammet ledes av AFF, der 15 ansatte i SKUDA får hver sin eksterne mentor i 2021. Dette er første gangen vi arrangerer et mentoringprogram der de ansatte skal være adepter og ikke mentorer. Kompetanseprosjektet 2021 finansieres i sin helhet av midler fra Bedriftsinternopplæring ved Fylkeskommunene i Vestlandet, Troms & Finnmark, Trøndelag og Oslo kommune.
Dette blir også første gang vi introduserer de 15 mentorene.
Anne Fylling Frøyen jobber til daglig i Olympiatoppen, region Østlandet hvor hun er ansvarlig for den faglige leveransen innen idrettspsykologi, nettverksbygging, og koordinering av ulike talentutviklingsprosjekter. Hun leverte sin doktorgradsavhandling om relasjonskvalitet i trener-utøverrelasjonen på verdenstoppnivå høsten 2020 og vil disputere våren 2021 ved Norges Idrettshøgskole. Videre har hun videreutdanning i kognitiv idrettspsykologi i regi av Norsk Forening for Kognitiv Terapi, anvendt idrettspsykologi fra Høgskolen i Halmstad, og praktisk pedagogisk utdanning (PPU) fra Universitet i Agder. Hun har tidligere jobbet i Olympiatoppen sentralt som fagkonsulent i idrettspsykologi, undervist ved en rekke trenerkurs i ulike idretter, og hatt egen praksis med undervisning og oppfølging av personer fra ulike prestasjonsmiljøer.
Cecilie Lindeman Steen er utdannet fra Statens Balletthøgskole. Steen har arbeidet som dansekunstner i 35 år, i hovedsak knyttet til det frie scenekunstfeltet, med unntak av to år i Carte Blanche, samt engasjementer ved Riksteatret, Rikskonsertene og Det Norske Teatret. Hun har medvirket i godt over hundre produksjoner samt enkeltstående forestillinger, improvisasjoner, arrangementer og konserter. Steen har foruten egne prosjekter samarbeidet med et bredt spekter av koreografer og andre kunstnere og hatt omfattende nasjonal og internasjonal turnévirksomhet. Steen har også bred erfaring som produsent og pedagog. I 2017 ble hun ble tildelt Danseinformasjonens ærespris for sitt arbeid som dansekunstner.
Nils Petter Molvær er jazztrompetist, komponist og produsent. Han regnes som en pioner innen elektronisk jazz og har vært aktiv siden tidlig på åttitallet. Molvær vokste opp i Sula på Sunnmøre og ble kjent med musikk i tidlig alder gjennom faren, jazzmusikeren Jens Arne Molvær. I 1982 ble han medlem av bandet Masqualero, med Tore Brunborg, Jon Balke (senere Frode Alnæs), Arild Andersen og Jon Christensen. Bandet eksisterte i 10 år, ga ut fire album og vant tre Spellemannpriser. I 1997 debuterte Molvær som soloartist på plate, med albumet Khmer på ECM. For albumet fikk han Spellemannprisen 1997 i åpen klasse og året etter fikk han Gammleng-prisen i klassen jazz. Han har mottatt Spellemannprisen 2000 for Solid Ether og Spellemannprisen 2005 for Er. I 2010 ble han tildelt Edvardprisen for albumet Hamada. Molvær har komponert musikk for film, teater og dans, i tillegg til lydinstallasjoner.
Anniken Binz er mental trener, samfunnsgeograf, mamma og gründer. Hun har internasjonal erfaring fra den humanitære sektor, og har bygget opp og ledet eget selskap før hun gikk inn i konsulentyrket. Anniken har tidligere jobbet som modell, sponset utøver innen basehopping, og som yogainstruktør. Anniken motiveres av å se andre utvikle seg, øke sine prestasjoner og å få ut potensialet sitt. Hennes brede erfaring kombinert med den faglige bakgrunnen gir henne en solid plattform i hennes arbeid som mental trener, foredragsholder og motivator.
Hilde Andersen er cand.mag. fra Universitetet i Oslo og Bergen, i tillegg til sin utdannelse i regi fra Statens Teaterskole. Etter endt regi-utdannelse ble hun ansatt som sceneinstruktør i fast stilling ved Nationaltheatret i Oslo. Andersen markerte seg på 80-tallet med sine produksjoner av Cecilie Løveids teaterstykker, bl.a. ”Vinteren rivnar” på Det Norske Teatret og"Balansedame"på Den Nationale Scene. Hun jobbet senere som instruktør ved mange av teatrene i Norge – og regisserte blant annet flere samtidsoperaer. Hun var fast ansatt som regissør ved Den Norske Opera og Ballett fra 1995 – 2020. Andersen var involvert i oppbyggingen og driften av Operatoriet, et tidligere verksted for utvikling av musikkteater, ved Den Norske Opera og Ballett. I tillegg underviser Hilde operastudentene ved Khio. Hun var også brukerrepresentant i Utsmykkingskomiteen for det nye operahuset i Bjørvika.
Frida Blomgren har 30 års erfaring fra ulike posisjoner i politikk, frivillighet, idrett, kultur og næringsliv. Hun har god kjennskap, innsikt og erfaring på disse områder og et stort nettverk i det offentlige Norge. Frida har bakgrunn som bl.a. statssekretær i Kulturdepartementet og byrådssekretær i Oslo for miljø, samferdsel, idrett, kultur og næring. Hun har arbeidet med kommunikasjon, marked, sponsorater og arrangement innenfor idretten i ca 10 år hos Vålerenga Fotball og X Games. Hun har også 8 års bakgrunn fra konsulentbransjen med fokus på konseptutvikling innenfor B2B markedsføring, lojalitet og sponsorater, samt ledelseserfaring på forskjellige nivåer.
Kjetil Falkum er utdannet stage manager og production manager ved Royal Academy of Dramatic Art i London. Etter utdanningen har han jobbet frilans som inspisient, turnéleder og produsent for teater, musikaler, opera, festivaler og events, både i Norge og utenlands. Her hjemme har han jobbet ved blant annet Hålogaland Teater, Riksteatret, Nationaltheatret, Kilden, Arktisk Filharmoni og Opera Østfold, for en rekke private teaterprodusenter, samt ti sesonger med Spelet om Heilag Olav på Stiklestad. De siste årene har han ledet teaterfestivalen Heddadagene for Norsk Teater og Orkesterforening. For tiden bor og jobber Kjetil i seilbåten Inga, mens han utforsker norskekysten.
Natalie Lorentzen er utdannet økonom og har lang erfaring fra ledende stillinger i privat sektor. I dag er hun medeier i flere bedrifter som hun har vært med å etablere og utvikle. Som mentor kan hun bidra med kunnskap og erfaring innen kommersialisering, økonomistyring og forretningsutvikling.
Live Rosenvinge Jackson er utdannet danser og dansepedagog i England fra Derby University og Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, samt innen ledelse fra SEA Quinta. Som danser har hun virket i England og Norge i produksjoner ved flere ulike anledninger. Live har vært aktiv i organisasjonslivet som kontormedarbeider og fagkonsulent i Norske Dansekunstnere. Innen kulturledelse har Live lang fartstid som produsent for dansekompanier i Norge og England og blant annet jobbet som administrativ leder for CODA Oslo International Dance Festival, Nordens største festival for samtidsdans. Live er engasjert i virksomheter med et ideelt formål eller profil og har hatt flere styreverv og deltatt i komiteer. Noen av disse er valgkomiteen i NoDa som leder og medlem, Mogens Thorsens og Hustru stiftelse som styreleder og i Cultura Sparebank som styremedlem. I 2019 tiltrådte Live stilling som rektor ved Ullensaker kulturskole.
Gard Hongslo har sin bakgrunn fra idretten, der han var Norgesmester og senere landslagstrener i bordtennis. Han har også jobbet i næringslivet i Equinor før han grunnla stiftelsen Fundatum som jobber med utvikling av unge mennesker, både ledertalenter og ungdom som har falt utenfor skole og arbeid. Gard har en mastergrad innenfor lederskap og skrev masteroppgave om prestasjonskultur i grupper. En rød tråd gjennom Gards arbeid har vært bygging av lag og enkeltmenneskene i disse lagene.
Lubna Jaffery er utdannet statsviter fra Universitetet i Bergen, hun har en Cand.mag i sammenliknende politikk og en master i administrasjon og organisasjonsvitenskap. Jaffery har hatt ulike jobber innenfor både det private næringsliv og det offentlige. Hun har blant annet vært seniorrådgiver i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet og kommunikasjonssjef i TIDE. Jaffery har en lang fartstid fra politisk arbeid og har hatt flere verv i Arbeiderpartiet. For tiden er hun byråd for arbeid, sosial og bolig i Bergen.
Solveig Slettahjell er sanger, bandleder og låtskriver, utdannet ved Norges Musikkhøgskole, hvor hun tok hovedfag i utøvende jazzsang i 2000. Hun debuterte med sitt band Slow Motion Orchestra i 2001 og har siden utgitt 14 album i eget navn. Slettahjell er også aktiv i flere samarbeidsprosjekter med bl.a. Morten Qvenild, Knut Reiersrud, Henrik Helstenius, Kjetil Bjerkestrand, Vertavokvartetten etc. Hun turnerer i Norge og i utlandet og arbeider nå med sitt nye band Solveig Slettahjell Quartet bestående av Andreas Ulvo, Trygve Waldemar Fiske og Pål Hausken. Deres første album “Come In From The Rain” ble utgitt i august 2020. Slettahjell har mottatt bl.a. Spellemannprisen, Radka Toneffs minnepris og nå sist norsk jazz høyeste utmerkelse Buddy-prisen for 2020. Slettahjell har også lang erfaring som pedagog og har de senere årene vært tilknyttet Norges Musikkhøgskole.
Nils Harald Sødal er scenekunstner, forfatter og foredragsholder. Han har vært fast ansatt solist ved Den Norske Opera & Ballett og har gjestet flere store internasjonale operascener. Han har også vært knyttet til ulike former for teateraktivitet, blant annet ved Det Norske Teater. I tillegg er han en kritikerrost forfatter med tre skjønnlitterære romanutgivelser bak seg. Nylig leverte han sin doktorgrad i prestasjonspsykologi ved Kunsthøgskolen i Oslo. I samarbeid med blant annet Olympiatoppen har han i sitt PhD-prosjekt intervjuet flere av Norges alles fremste toppidrettsutøvere og kunstnere for å utforske sammenhengen mellom mental styrke, kreativitet og skaperkraft. Fra 2021 er han ansatt som professor II ved Universitet i Agder.
Siren Leirvåg er ansatt ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk, Universitetet i Oslo. Hun tok graden Cand. Philol i teatervitenskap ved Universitetet i Bergen i 1989. Hun har undervist og veiledet i teatervitenskap ved flere av utdanningsinstitusjonene i Norge, og har også vært sensor i flere år. Hun har skrevet lærebok og publisert artikler om scenekunst i nasjonale og internasjonale bøker og tidsskrifter. Den siste artikkelen er «Teatral dans i Norge – en historisk skisse» i Bevegelser- Norsk dansekunst i 20 år, red. Sigrid Øvreås Svendal, Danseinformasjonen/Skald 2016. Den siste boken er Teater som betyr noe. Hendelser, tenkning og tilbud, Vidarforlaget, 2019, sammen med Drude von der Fehr. Hun arbeider med en avhandling om Stein Bugge, bergensk teaterideolog, regissør og dramatiker.
Ådne Sekkelsten er daglig leder i Norsk scenekunstbruk, han er utdannet skuespiller i tillegg til å ha utdanning innen teatervitenskap (UiO) og ledelse/kulturledelse (BI). Han har arbeidet både som skuespiller, instruktør og produsent innen teater og film. Siden 1998 har Sekkelsten vært med på å bygge opp Scenekunstbruket til å bli den største landsdekkende formidler av scenekunst i Norge og et kompetansesenter for scenekunst for et ungt publikum. Gjennom Scenekunstbruket etablerte han scenekunstfestivalen Showbox som han også er kunstnerisk leder for. I 2016 var han konstituert direktør for Rikskonsertene og ledet omstillingsprosessen, tilrettela for og utviklet den nye virksomheten Kulturtanken. Sekkelsten tok også initiativet til, og leder arbeidet med etableringen av Kloden teater, en programmerende scene for barn og unge med nasjonal og internasjonal scenekunst. Sekkelsten er direktør for Kloden teater.
Silje Breivik
Evy Kasseth Røsten
Silje Onstad Hålien
Rebekka Nystabakk
Janne Starup Bønes
Matias Rønningen
Jeanne Bøe
Janne Häger Eraker
Katrine Lunde Mackenzie
Liv Hanne Haugen
Ulf Nilseng
Anne Elisabeth Kokkinn
Håkon Sigernes
Huy Le Vo
Kristine Myhre Tunheim