I denne månedens nyhetsbrev får du møte vår nye ansatte i administrasjonen, vi takker også av noen styremedlemmer mens andre kommer til. Du kan også lese om seminaret Den Store Begrepsreisen vi skal gjennomføre i mai. Vi håper mange ønsker å delta. I tillegg er vi klare for å introdusere høstens store bransjetreff for scenekunstnere i etableringsfasen Kræsjkurs for ferske scenekunstnere. Helt til slutt har vi litt videomateriale fra kurset Fighting Monkey du gjerne må ta en titt på, og vi har noen oppdateringer på mentoringprogrammet.

God lesing!  

 

SKUDA ansetter ny fagkonsulent for HR, lønn og personal

Henriette ansettes 20203Vi fikk 40 søkere til stillingen og vi er glade for å kunne fortelle at vi har ansatt Henriette Myhre som fagkonsulent med arbeid innen HR, lønn og personal.
I Henriette får vi en person med stor dedikasjon for scenekunstnere og bransjen, og med solid egen erfaring som utøvende kunstner. Henriette Myhre har gjennom sitt arbeid i Musikkteaterforum bidratt til kompetanseutvikling og samarbeid på tvers av fagmiljøer. Etter ti år ledet Henriette prosessen der MTF ble en egen sammenslutning i CREO.

I SKUDA skal Henriette bl.a. arbeide med lønn samt HR med tema som HMS, scenekunstneres helse og arbeidet for likestilling og mot diskriminering.

Vi gleder oss stort til at Henriette starter hos oss 5. juni i år, og ser fram til å samarbeide med henne for å styrke Skuespiller- og danseralliansen på dette område

 

Seminar

Store begreps reisen 202035

Bli med på et tredagers seminar, fra Bodø til Stamsund Internasjonale Teaterfestival 23. - 25. mai.

Hva betyr det å være profesjonell i scenekunstbransjen, hvem definerer det og hvilke fordeler gir det? Hvordan kan man bli en profesjonsekspert, hvordan utdanner vi profesjonalitet og hva kjennetegner en profesjonell produksjon i det frie feltet sammenlignet med institusjonene?

Dette er noen av spørsmålene vi skal utforske sammen med våre fagpersoner og foredragsholdere Siren Leirvåg, Einar Øverenget, Siri Broch Johansen, Snelle Hall, Anne Meek og Peder Horgen. I tillegg har vi med oss en rekke gjester som skal delta med gode perspektiver.  

Hvis du ikke har mulighet til å bli med fysisk på reisen, så blir også programmet strømmet for de mindre eventyrlystne, men nysgjerrige.

Dette er et programinnhold som gir dybde fremfor overflate, oversikt fremfor dårlig sikt, og i all sin ydmyke helhet, skal det berike scenekunstbransjen.

Seminaret er et samarbeid med Norsk Skuespillerforbund, Norske Dansekunstnere, Stamsund Teaterfestival, Norsk Skuespillersenter, BAREDANS / Bodø arena for dans og Danse- og teatersentrum /PHAN

 

Noen går og noen kommer

Noen kommer noen går 2023SKUDA takker av Per Emil Grimstad som styreleder for perioden april 2022-april 2023.

Etter ett år som styremedlem ble Per Emil Grimstad valgt som styreleder i april 2022. Det har vært en glede å samarbeide med Per Emil, sier daglig leder Tone Øvrebø Johannessen. Per Emil har ledet styrearbeidet på en effektiv og god måte. Per Emil Grimstad går videre til andre oppgaver. 
På SKUDAs generalforsamling 25.4.2023 ble også varamedlem siste to år, Hooman Sharifi takket av. 
Knut Alfsen ble valgt til ny styreleder, Karen Foss ble gjenvalgt styremedlem, Solveig Styve Holte ble valgt som nytt varamedlem og Ingunn Beate Strige Øyen og Ingvild Hellum ble gjenvalgt som varamedlemmer.

Styret i SKUDA består fra 25.4.2023 av disse representantene:

Styreleder: Knut Alfsen (ny). Styremedlemmer: Anna Dworak, Karen Sofie Foss(gjenvalgt), Gunnar Thon Lossius, Nina Lill Svendsen og Solveig Laland Mohn (ansattes representant).
Varamedlemmer: Ingunn Beate Strige Øyen(gjenvalgt), Solveig Styve Holte(ny), Ingvild Hellum(gjenvalgt), Lars Jacob Holm og Silje Storstein (de to sistnevnte er 1. og 2. vara for ansattes representant)

 

Bransjetreff for kunstnere i etableringsfasen

Kræsjkurs 2023 mai

Skal du ut i scenekunstbransjen som enten nyutdannet eller selvlært denne høsten, så kan du nok mye om det å stå på scenen... meeeen kanskje litt mindre om hvordan klare seg som frilanser? 

Hvis det er tilfellet, da skal du henge med oss! Vi tar en kikk på hvordan overgangen er til profesjonell, hvordan organisere hverdagen, skape nettverk, forstå det politiske landskapet, rettigheter eller valg av organisasjonsform. Og ikke minst, hvordan få jobb! 

Vi har forsøkt å samle alt dette på en dag, med mange fine folk. I tillegg til foredrag og samtaler med støtteordninger og mulige arbeidsgivere, blir det stands med mange ulike bransjeaktører du skal kjent med.

24. august skjer det!

I 2022 deltok over hundre unge kunstnere og over 30 organisasjoner som stod på stands.

Vi har et begrenset antall plasser, så meld deg på i dag!

Kresjkurs delta her mai 23  Kresjkurs_delta_her_mai_23.2.png

 

Fighting Monkey workshop gjennomført

FM workshop videoSist uke hadde vi Natalia Pieczuro på besøk for å undervise i Fighting Monkey / RootlessRoot Teknikken. Det har vært super spennede å følge kurset.

Takk til alle kursdeltagere og til PRODA profesjonell dansetrening, for et helt supert samarbeid- som alltid.

Klikk på bildet for å se videodokumentasjon!

 

 

21 adepter får mentorer blant SKUDAs kunstnere

Det var hele 46 søkere til årets kull i mentoringprogrammet. Vi tar inn 21 adepter som får hver sin mentor fra SKUDA fra mai 2023 til mai 2024.

Startdatoen for dette kullet er fredag 26. mai og vi gleder oss til et år hvor vi kan bidra til å styrke så mange kunstnere i etableringsfasen av sine kunstnerkarrierer.
SKUDA står for organiseringen av programmet med organisasjonspsykolog Elisabeth Østrem fra Vissa som faglig ansvarlig.

Med dette kullet har totalt 65 av SKUDAs ansatte kunstnere fått mentoropplæring- og kompetanse, og 136 scenekunstnere i etableringsfasen har hatt mentor i SKUDA.
Vi ser at våre kunstnere nå blir hentet som mentorer til program i regi av andre aktører, noe vi er stolte over å kunne bidra til.

 

 

 
sponsor-01 sponsor-2 sponsor-3
           

22 46 15 35
post@skuda.no
 
 

SKUESPILLER- OG DANSERALLIANSEN AS
Brenneriveien 5, 0182 Oslo
org.nr. 998 627 893


Content © Skuda.no. Webdesign ©2023 Web Norge.