Lukk [X]
Velg større eller mindre skrift:

For å få lest opp tekst: Merk teksten og klikk på den blå knappen over.

 

Sommerferien er rett rundt hjørnet, men før den tid ønsker vi å dele noen oppdateringer og høydepunkter med deg i dette nyhetsbrevet. Vi flytter i august til større lokaler nærmere sentrum etter 11 flotte år i Welhavensgate. Vårt fokus på klima og miljø under vårens personalsamling har vært en suksess, og vi gleder oss til å implementere nye ideer for en mer bærekraftig fremtid. Vårt mentoringprogram er også i gang med et nytt kull, og vi tar på oss partyhatten stolt over å feire 11 år i dag. I dag ble også Lubna Jaffery utnevnt til ny kulturminister og vi gratulerte henne på Slottsplassen med blomster.
Helt til slutt har vi noen kommentarer til kunstnermeldingen vi også vil dele. Takk for at dere er en del av vårt nyhetsbrev, vi gleder oss til å fortsette å dele spennende nyheter med dere over sommeren, men i hele juli tar vi ferie!

 

På denne dagen fyller vi 11 år

Skjermbilde_2023-06-28_kl._15.32.41.pngI dag 28. juni markerer vi 11-årsjubileet til SKUDA! Det er en spesiell anledning for oss, spesielt etter et vellykket jubileum i fjor som vi var så glade for.

I løpet av disse 11 årene har vi kontinuerlig jobbet for å øke antallet kunstnere i SKUDA, slik at vi kan gjøre bransjen enda bedre for enda flere. Vi er stolte av alt vi har oppnådd så langt.

Vårt jubileum ga oss en mulighet til å se tilbake på våre tidligere prestasjoner og feire våre milepæler. Samtidig ser vi også fremover, motiverte og engasjerte for det gode arbeidet som ligger fremover.

Vi er takknemlige for all støtte og oppmuntring vi har fått fra våre fantastiske kolleger og samarbeidspartnere. Deres tro på vårt arbeid har vært en drivkraft, og vi ser frem til å fortsette innsatsen for å skape en enda mer inkluderende og bærekraftig scenekunstbransje. Takk for at dere har vært en del av vår reise så langt!

Skjermbilde_2023-06-28_kl._15.17.36.png

 

Gratulasjoner med Heddapris

Vi ønsker å gratulere vår ansatte Harald Beharie som ble Heddaprisvinner for Årets beste danseforestilling, Batty Bwoy. Harald Beharie ble ansatt hos oss i 2022 og det er spennende å følge med på hans mange prosjekter.  

Om Batty Bwoy sier juryen:

«Det er en ting å avkle seg selv, men noe helt annet å avkle myter og skrelle av lag med fordommer og stigma. Koreografien i årets beste danseforestilling er en rå og uhemmet tordentale. Den fremføres med kropp fremfor ord, og fysikalitet heller en retorikk. Sammenslåingen av disse elementene gjør forestillingen gripende, inderlig og konfronterende.

Den dundrende musikken komponert av Ring Van Möbius underbygger det utleverende og utmattende bevegelsesspråket. Utover en blodrød platting av Karoline Bakken Lund, er det få rekvisitter, men det trengs heller ikke med en så sterk scenetilstedeværelse av utøveren.

Det er klart koreografen og danseren bak årets beste danseforestilling setter ned foten og avviser å bli satt i bås av negative stereotypier om skeive, og da spesielt melaninrike skeive, de som opplever en dobbelt marginalisering som følge av seksualitet og hudfarge. Denne koreografien hadde premiere i januar 2022, da det skeive kulturåret startet. Den har en kraft og utstråling, og en styrke vi håper å se mer til i årene framover.» 

 

Personalsamling med de ansatte

Skjermbilde_2023-06-28_kl._15.20.11.pngTidligere denne måneden gjennomførte vi en personalsamling med våre ansatte kunstnere! Denne gangen satte vi fokus på klima og miljø, og hvordan vi sammen kan skape en mer bærekraftig scenekunstbransje.

Vi hadde gleden av å ha engasjerende gjester som delte sine tanker og erfaringer. Blant dem var Resirkula, SHIFIT og FFUK, som presenterte ulike tiltak og ideer som virkelig kan utgjøre en forskjell. Deres perspektiver var inspirerende, og det var fantastisk å få innsikt i hvordan vi kan bidra til positiv forandring. Våre ansatte arbeidet i grupper med forslag til tiltak, som vi har samlet inn og vil ta med oss videre i arbeidet.

Vi er stolte av å ha en så dedikert gruppe ansatte som ønsker å ta ansvar for vår påvirkning på miljøet. Dette er bare begynnelsen på reisen mot en mer bærekraftig framtid, og vi ser frem til å videreføre de ideene og tiltakene som ble diskutert i samlingen.

 

Mentoringprogrammet er i gang 

Fredag 26.5 sparket vi i gang vårt syvende kull i mentoringprogrammet. Vi er begeistret for å ønske 21 talentfulle scenekunstnere i etableringsfasen velkommen, hver med sin egen mentor blant våre kunstnere ansatt i SKUDA.

Vi er også glade for å ha med oss Elisabeth Østrem, spesialist i organisasjonspsykologi fra Vissa, som vil bidra med faglig innhold knyttet til mentoring. Elisabeth har vært med oss i mange år og vi vet at hennes ekspertise vil sikre at programmet gir verdifull veiledning til deltakerne.

Under startsamlingen hadde vi gleden av å høre skuespiller Peter Kolbjørnsen dele sine erfaringer som deltaker i 2021-2022-kullet. Hans innsikt og historier var både inspirerende og oppmuntrende for det nye kullet.

Skjermbilde_2023-06-28_kl._15.22.47.pngDette er årets adepter: Anna Ladegaard, Anna Benedicte Andresen, Anne Wiig, Catharina Vu, Dagny Johnsen, Eline Øverby, Hanna Våge Skjeggestad, Hanne Eidsli Solheim, Hoang Vy Le, Julian Sæther, Jørgen Drageset Dydland, Karoline Sæther, Katrine Lovise Øpstad Fredriksen, Kristine Vestby Holstad, Mari Bø, Maria Kristina Klungnes Berg, Martijn Joling, Oliva Edginton, Rakel Øfsti Nesje, Thor Normann og Tormod Skavern.

Blant våre ansatte er Rebekka Nystabakk, Amalie Hyun Ju Eggen, Anne Guri Tvedt, Silje Breivik, Evy Kasseth Røsten, Solveig Andsnes, Ole Kristian Tangen, Malin Skjolde, Gard Hjertaas Bjørnson, Jan Neal Christopher Holden, Martin Karelius Østensen, Solveig Laland Mohn, Marte Stolp, Catharina Vehre Gresslien, Liv Hanne Haugen, Silje Onstad Hålien, Sudesh Adhana, Ulf Nilseng, Geir Hytten, Huy Le Vo og Jørn Mostad mentorer i år. Noen har vært mange år og noen er det for første gang.

Mentoringprogrammet strekker seg over ett år, og vi ønsker alle deltakerne en fantastisk oppstart og et år fylt med meningsfylte opplevelser og vekst.

Lykke til alle sammen

Skjermbilde_2023-06-28_kl._15.23.30.png

 

Vi flytter til nye lokaler

Etter hele 11 år i nåværende lokaler i Welhavensgate 1, er det på tide for oss å flytte. Men ikke bli bekymret, det blir ikke langt unna – faktisk flytter vi nærmere sentrum, til Brenneriveien 5! Og det er ikke alt – de nye lokalene er også større som er fint for en voksende virksomhet.

Det er litt vemodig å si farvel til våre fantastiske naboer som har vært en del av vår hverdag i så mange år. Vi har hatt mange fine øyeblikk og prosjekter sammen med Norske Dansekunstnere, Norsk Skuespillerforbund og Norsk Skuespillersenter, og kommer virkelig til å savne dem. Men samtidig ser vi frem til å åpne dørene til vårt nye sted og bli kjent med nye naboer. Hvem vet, kanskje blir de like flotte som de vi forlater! Vi er optimistiske!

 

Nytt Styre

Denne våren er det også valgt nytt styre. 25.4.2023 ble Knut Alfsen ny styreleder. Styrets øvrige medlemmer er Anna Dworak, Karen Foss, Solveig Laland Mohn – ansattes representant, Gunnar Thon Lossius og Nina Lill Svendsen.

Styrets varamedlemmer: Ingunn Beate Strige Øyen for NSF, Solveig Styve Holte for NoDa, Ingvild Hellum for NTO, 1. vara for ansatte Lars Jacob Holm, 2. vara for ansatte Silje Storstein.

 Skjermbilde_2023-06-28_kl._15.26.34.png

 

Kommentarer til Kunstnermeldingen

Den 9.6 var Skuespiller- og danseralliansen til stede da den daværende kulturministeren, Anette Trettebergstuen, presenterte Kunstnarkår. Dette er en melding som SKUDA har spilt inn til gjennom flere runder, og under ulike regjeringer. Vårt siste innspill ble sendt inn den 29.9.2022.

I kunstnermeldingen finnes det punkter som vi vil følge opp politisk denne høsten. Vi ser frem til å delta i dialogen med den nye kulturministeren og politikerne i Stortingets familie- og kulturkomité når de behandler meldingen.

Dette er en mulighet for oss til å påvirke politiske beslutninger og sette søkelys på saker som er viktige for oss og hele kunstfeltet. Vi vil jobbe hardt for å sikre at meldingen får den oppmerksomheten den fortjener og at den blir fulgt opp.
sponsor-01 sponsor-2  sponsor-3
           

22 46 15 35
post@skuda.no
 
 

SKUESPILLER- OG DANSERALLIANSEN AS
Brenneriveien 5, 0182 Oslo
org.nr. 998 627 893


Content © Skuda.no. Webdesign ©2023 Web Norge.