Lukk [X]
Velg større eller mindre skrift:

For å få lest opp tekst: Merk teksten og klikk på den blå knappen over.

 

Velkommen til oktoberutgaven av vårt nyhetsbrev!

Mens høsten besøker oss med sine varme farger, ønsker vi å ta et øyeblikk og reflektere over våre nylige seminarer samt gi deg en sniktitt på kommende arrangementer.  Les videre for å oppdage hva det betyr å være en del av vårt fellesskap og få et innblikk i våre personalsamlinger. Vi har vært på noen skolebesøk og hilst på kommende kunstnere, og vært på høring på Stortinget om kulturbudsjettet. Selv om vi dessverre ikke har noen nye ansettelser i vente neste år, fortsetter vi å jobbe for å skape et positivt og berikende miljø. God lesing!  

 

Verdensdagen for psykisk helse

SKUDA jobber i vårt HR-arbeid for bevissthet om scenekunstneres helse, og i år markerte vi årets Verdensdag for psykisk helse med seminaret "Psykologisk trygghet i et uforutsigbart arbeidsliv".

Seminaret ble ledet av psykolog og musiker Jo Fougner Skaansar og arrangert i samarbeid med Creo. Vi utforsket ulike psykologiske utfordringer i arbeidshverdagen, hvordan vi best kan håndtere både egne og andres følelser på jobb, samt betydningen av å etablere en sunn feedback-kultur.

Nesten 40 deltagere fra bransjen var til stede og utforsket temaer som stressmestring, validering av følelser hos oss selv og andre, samt viktigheten av å finne balansen mellom oppgaver som kan virke kjedelige, overveldende eller akkurat passe for å opprettholde flytsonen - alt med målet om å beholde motivasjonen gjennom hele karrieren.

En stor takk til alle deltagerne som gjorde denne dagen lærerik og meningsfull.

 

SKUDA i høring på Stortinget om kulturbudsjettet 2024

20. oktober møtte SKUDA Stortingets familie- og kulturkomité der vi ga innspill til regjeringens forslag til statsbudsjett for 2024.

Vi søkte om en økning på 5 millioner kroner, der 4,4 millioner kroner var budsjettert til å ansette nye kunstnere. Regjeringen foreslår ikke økning til SKUDA kun en justering som fører til en realnedgang på 1%. Konsekvensen av dette er at SKUDA ikke har økonomi til å ansette nye kunstnere i 2024. 

 

 

 

 

Ingen søknadsrunde for kunstnere i høst

Det blir dessverre ingen søknadsrunde for kunstnere denne høsten.

Etter vurdering har styret i Skuespiller- og danseralliansen besluttet at det ikke vil bli gjennomført en søknadsrunde for ansettelser av nye kunstnere neste år. Dette kommer som følge av mangel på økte midler til Skuespiller- og danseralliansen i det foreslåtte statsbudsjettet for 2024. SKUDA har dessverre ikke nok midler til å utvide antallet kunstnere innenfor de nåværende økonomiske rammene. 

 

Seminar for tidligere adepter i Mentoringprogrammet

Skjermbilde_2023-10-23_kl._08.50.00.png

Siden 2013 har vi gjennomført Mentoringprogrammet for over 115 kunstnere i etableringsfasen. Vi gjentar suksessen fra i fjor med å samle alle tidligere adepter til et bransjeseminar med mulighet for å mingle og høre ulike foredragsholdere 9.11.

Blant våre gjester finner vi filmfotograf Pål Bugge Haagenrud, med over 35 års erfaring fra bransjen som vil dele innsikt i sitt arbeid. Vi har også invitert Hauk Heyerdal som de siste årene har vært agent for The Global Ensemble Talent til å snakke om hvordan den delen av bransjen fungerer i Skandinavia. Under pandemien, tok danser Janne Eraker steget fra scenen og inn i musikkbransjen, med et klart mål om å gi ut sitt eget album. Nå står hun med en fot i hver bransje og vil dele historien bak sitt nyeste album «Movements for Listening». Etter 170 innholdsrike episoder med podcasten Frilanslivet, gleder vi oss til å ha Hanna Von Bergen og Christina Skreiberg med oss for å diskutere de fem mest minneverdige episodene.

Hvis du er tidligere adept og ikke har mottatt invitasjon, vennligst kontakt oss. Ønsker du være adept, se våre nettsider.

 

Skolebesøk

 Fagkonsulent i SKUDA Rudi Skotheim Jensen har dette året besøkt ulike utdanninger for å møte studenter på vei ut i arbeidslivet.

 Jensen har holdt foredrag om bransjens struktur, forventninger for kommende kunstnere og hvordan SKUDA kan bidra til å sikre en trygg overgang til arbeidslivet, enten som ansatt, gjennom vårt mentoringprogram eller ved å delta på våre øvrige arrangementer.

Hvis skolen deres ønsker at vi skal komme på besøk, er det bare å sende oss en Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Personalsamlinger i SKUDA

Skjermbilde_2023-10-23_kl._08.54.20.pngMed et stort fellesskap av 114 ansatte kunstnere, verdsetter vi betydningen av å skape møtepunkter slik at vi skal bli bedre kjent med hverandre og arbeidet kunstnerne våre gjør. I løpet av året arrangerer vi digitale og fysiske personalsamlinger, totalt seks samlinger i året.

Hos oss er personalsamlinger en delingsplattform for ideer, erfaringer og inspirasjon. I tillegg til eksterne foredragsholdere, tar våre egne ansatte til ordet og holder presentasjoner om ulike problemstillinger. Dette kan være alt av temaer, fra hvordan balansere familie- og kunstnerlivet, til hvordan skape en internasjonal turné, hvordan man utvikler kunstnerskapet sitt, eller de beste triksene for å ta vare på stemmen sin i intense arbeidsperioder. Det er her vi deler utfordringer og suksess.

Tilbakemeldinger vi har fått viser at erfaringene vi utveksler i SKUDA, er erfaringer våre ansatte tar med seg ut til resten av bransjen og på den måten bidrar dette til å bygge en positiv praksis. Det gjør oss glade, for slik bidrar SKUDA til å bygge en delingskultur, - erfaring har overføringsverdi.$

 Skjermbilde_2023-10-23_kl._08.52.59.png

 

 

 

 

 
sponsor-01 sponsor-2 sponsor-3
           

22 46 15 35
post@skuda.no
 
 

SKUESPILLER- OG DANSERALLIANSEN AS
Brenneriveien 5, 0182 Oslo
org.nr. 998 627 893


Content © Skuda.no. Webdesign ©2023 Web Norge.