Lukk [X]
Velg større eller mindre skrift:

For å få lest opp tekst: Merk teksten og klikk på den blå knappen over.

 

Takk for at dere har vært med oss gjennom dette innholdsrike året! Vi kan oppsummere året med store internasjonale besøk fra scenekunstnere som Deborah Hay. På den nasjonalromantiske siden har vi også utforsket vakre Lofoten, en av landets perler, hvor vi dykket ned i diskusjoner om profesjonalitetsbegrepene. Høsten har brakt med seg spennende endringer, spesielt for SKUDA-administrasjonen, som etter 11 år i Welhavensgate flyttet inn i nye, flotte lokaler i Brenneriveien. En betydningsfull milepæl for vårt lille team på 4 og våre ansatte kunstnere som stadig er innom. Samtidig fortsetter våre 113 kunstneriske ansatte å skape magi på scener over hele landet, og i filmer og tv-serier.

 

Høringsinnspill til Meld. St. 22

Forrige uke deltok daglig leder, Tone Øvrebø Johannessen, i en høring med familie- og kulturkomiteen på Stortinget om kunstnermeldingen Kunstnarkår. Vi ønsker at komiteen lager en ny tekst som tydelig beskriver hva SKUDA står for og hvilken betydning vi har i feltet.

Vi vil takke Norsk Skuespillerforbund, Norske Dansekunstnere, Creo - forbundet for kunst og kultur, Danseinformasjonen, og Norsk teater- og orkesterforening (NTO) for å ha hjulpet oss med å fremme dette budskapet.

Komiteen vil nå jobbe med sin innstilling til Kunstnermeldingen, og denne prosessen vil vare til 27. februar. Vi ser fram til at vår rolle og innvirkning blir nøye reflektert i komiteens innstilling, som blir vedtatt sammen med meldingen.

 

 

Samarbeidsmøte i Gøteborg

Sammen med den svenske TeaterAlliansen, den danske Scenekunstskolen, og våre nære venner i Norsk Skuespillersenter, tilbrakte vi to givende dager i den kulturelle smeltedigelen Gøteborg, støttet av Nordisk Kulturfond. 

Målet var å utforske mulige samarbeidsmuligheter og utarbeide faglige initiativer for de kommende årene. I møtet mellom kreative sinn og kulturelle perspektiver ble det åpenbart at denne type møter kan gi næring til unike prosjekter, og vi er svært spent på å se utviklingen som følger.

 

Midtveis inn i mentoringprogrammet

Siden 2013 har vi drevet vårt mentoringprogram, og nå er vi midtveis i det syvende programmet! Årets kull teller 21 dedikerte adepter og 21 erfarne mentorer – ansatte kunstnere i SKUDA som deler sin uvurderlige erfaring med neste generasjon gjennom et års intensivt samarbeid.

I programmet fokuserer vi på å styrke tryggheten i frilanssituasjonen som profesjonell danser/skuespiller, opprettholde og dyrke motivasjonen i frilansarbeidet, samt bevisstgjøre deltakerne om deres eget ansvar for karriereutviklingen.

I løpet av våre 11 år som virksomhet har vi knyttet bånd mellom kunstnere fra ulike generasjoner. En kontinuerlig innsats vi er stolte over å kunne bidra til.

 

Skjermbilde_2023-12-20_kl._09.16.14.png

 

Danser Julie Drønen Ekornes går videre til nye spennende oppdrag

Skjermbilde_2023-12-20_kl._09.18.05.pngIblant opplever vi at våre kunstnere velger å ta nye steg og forlate stillingen sin her hos oss i SKUDA, og selv om det alltid er litt vemodig, er vi også spent på deres nye vei. 

Julie Drønen Ekornes, utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo, har vært en del av vårt fellesskap siden 2016. I løpet av de siste 7 årene har hun imponert som danser i en rekke produksjoner for Panta Rei Danseteater som har turnért verden rundt. Hun har tidligere også vært en del av kompaniet ved Regionteater Väst i Sverige og Rogaland Teater.

Selv oppsummerer hun sin tid her med ordene: «Jeg føler meg privilegert og takknemlig over å ha vært en del av denne fantastiske ordningen! Spesielt har det betydd mye for meg som dansekunstner – å bli loset helskinnet gjennom to svangerskap og en pandemi(!)»

Nå tar Julie en liten avstikker fra livet som utøvende kunstner for å påta seg rollen som administrativ leder for Panta Rei Danseteater. Stillingen omfavner alt fra å være koordinator for kompaniets talentprogram, prosjektleder, koreograf og administrativt arbeid. Så selv om vi sier farvel til en fantastisk danser her hos i SKUDA, ønsker vi henne alt godt på hennes nye reise. Vi er sikre på at dansefeltet får tilført en svært dyktig administrativ medarbeider.

 

Årets siste personalsamling

Skjermbilde_2023-12-20_kl._09.19.15.png

Siste dagen i november satte vi søkelys på fremtidens arbeidsmarked under vår førjuls-personalsamling. Midt i den teknologiske revolusjonens æra, hvor kunstig intelligens integreres i stadig større grad, utforsket vi hvordan bransjen vil forme seg i tiden som kommer.

Rudi Skotheim Jensen, fagkonsulent i SKUDA, utfordret oss med spørsmålet "Hva vet vi egentlig om teknologiske revolusjoner?" og utforsket temaer som disruptive teknologier og diffusjonsprosesser. Deretter delte Christer Veland Aas, IT-eksperten bak sjakk-appen til Magnus Carlsen og med erfaring fra Silicon Valley, innsikt om de etiske og moralske dilemmaene som oppstår i en digitalisert hverdag.

Håvard Vibeto, førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet som jobber på Spillskolen, ga oss et glimt av sine tanker knyttet til fremtiden i norske film-, TV- og spillbransjer. Nima Bameri, daglig leder i Nitro med lang erfaring innen lydbokproduksjon, delte bekymringer om endringene i lydbokbransjen, og hvilke scenarioer som det er aktuelt for dem å forberede seg på allerede nå. Dagen ble avsluttet med et engasjerende foredrag av Hans Marius Graasvold, ekspert innen opphavsrett, medierett og personvern. 

Hva sitter vi igjen med etter denne tankevekkende dagen? Som under tidligere industrielle revolusjoner, er det vanskelig å unngå endringen, men det er akkurat nå vi kan bidra til å forme resultatet.

For å avslutte samlingen hadde vi gleden av å høre fra Hanne Dieserud, som har vært en del av SKUDA som skuespiller siden 2012. Hun delte sine unike erfaringer fra arbeidsoppholdet med Grusomhetens Teater i Japan gjennom foredraget "Postkort fra en annen virkelighet".

Personalsamlingene gjennomføres regelmessig i SKUDA, og den siste samlingen for sesongen er alltid fysisk.

 

Skjermbilde_2023-12-20_kl._09.20.24.png

 

 
sponsor-01 sponsor-2  sponsor-3
           

22 46 15 35
post@skuda.no
 
 

SKUESPILLER- OG DANSERALLIANSEN AS
Brenneriveien 5, 0182 Oslo
org.nr. 998 627 893


Content © Skuda.no. Webdesign ©2023 Web Norge.