Skrevet fredag, 03 November 2017

Frilanstreffet for skuespillere og dansere 5 desember!

Frilanstreffet for skuespillere og dansere 5 desember!

Tema: Hvordan blir koreografisk poesi til dans på scenen? 

Gjester: Dansekunstnerne Janne-Camilla Lyster, Cecilie Lindeman Steen, og regissør Kai Johnsen samtaler, ledet av Snelle Ingrid Hall.

Vi feirer Skuespiller- og danseralliansens 5 års jubileum! Velkommen!

FRI PÅMELDING HER!

Alle frilans dansere, skuespillere og andre i bransjen inviteres til Frilanstreffet tirsdag 5.12. kl 1630-1930.
Sted: Prøvesalen, Welhavensgate 1.

Program:

1630              Mingel med lett førjuls-servering
1700              Presentasjon av Skuespillersenterets, PRODAs og Alliansens program våren 2018
1745-1845      Tema: Hvordan blir koreografisk poesi til dans på scenen?  
1845-1930      Mingel og vel hjem

Gjester:            Janne-Camilla Lyster, Cecilie Lindeman Steen og Kai Johnsen i samtale ledet av Snelle Hall.

Vi inviterer til en spennende samtale der du får et innblikk i to erfarne dansekunstneres arbeid med tekst og bevegelse.
At dansekunstnere skriver og utgir litterære tekster som dansere adapterer til dans på scenen er forholdsvis nytt i Norge, men har røtter i og likheter med den såkalte New York-Skolen på 1950-tallet og 60-årene.

Vi spør:
Hva skjer når koreografen skriver en litterær tekst og overlater til danseren å utforme den til et scenisk verk?
Hvilke utfordringer oppstår?
Hvilke metoder og innganger bruker koreografen og danseren?
Kan metodene være relevante for regissører og skuespilleres arbeid med tekst og bevegelse?
Snelle Hall leder samtalen som vil undersøke disse og flere spørsmål.
Programmet er under utvikling og det kan komme flere gjester.

Skuespiller- og danseralliansen arrangerer Frilanstreffet i samarbeid med Norsk Skuespillersenter og PRODA profesjonell dansetrening.
Frilanstreffet er en uformell møteplass med faglig program og mingel med kollegaer i bransjen.

Om gjestene:
Janne-Camilla Lyster har en BA i samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo i 2006. Hun gjennomfører nå sitt stipendiatprosjekt «Koreografisk poesi: utvikling av litterære partiturer for dans» ved Kunsthøgskolen i Oslo, avd. dans.
Lyster beskriver sitt arbeid slik: Ved å skrive fra danserspesifikk erfaring, ferdighet og praksis, vil jeg produsere litterære tekster med et bestemt formål: å kunne leses som dans og transformeres til dans gjennom en utøvers lesning.
Du finner mer om Janne-Camilla her og nettside 

Cecilie Lindeman Steen er utdannet fra Statens Balletthøgskole (Khio), danselinjen i 1985 og har arbeidet som dansekunstner i 30 år, hovedsakelig knyttet til det frie scenekunstfeltet, med unntak av bl.a to år i Carte Blanche. Cecilie har foruten egne prosjekter samarbeidet med et bredt spekter av koreografer og andre kunstnere og hatt omfattende nasjonal og internasjonal turnévirksomhet. Siden studietiden har hun hatt et nært samarbeid med Ina Christel Johannessen, først i Scirocco og siden i zero visibility corp. I 2017 arbeider hun i forestillinger og prosjekter med Kristina Gjems, Mia Habib og Shanti Brahmachari. I 2017 mottar hun Danseinformasjonens ærespris for sitt virke som dansekunstner.
Cecilie var utøver i Janne-Camilla Lysters Nordisk Partitur, Flukt og forvandling på Dansens Hus i 2015, der hun gjorde adapsjon av SNØ og JEGER, NÅL og KNIV.
I år har hun arbeidet med adapsjon av partituret Skjønnhet I-III, med 2 visninger av adapsjonen på Scenehuset i begynnelsen av oktober.

Kai Johnsen er regissør og dramaturg utdannet ved Statens Teaterhøgskole og Universitetet i Oslo. Kai har i sin virksomhet i scenekunstfeltet hatt ansvaret for mer enn 50 regioppgaver/forestillinger ved fremstående norske og utenlandske scener innenfor en rekke sjangere og uttrykk. Særlig kjent for sitt tette samarbeide med Jon Fosse og andre samtidsdramatikere. Han har bla vært kunstnerisk leder ved Dramatikkens hus og scenekunstkonsulent i Norsk kulturråd. Kai arbeider også som dramaturg, innenfor ulike scenekunstuttrykk med flere sentrale norske scenekunstnere. Innenfor dansefeltet har han jobbet tett med bla Ingun Bjørnsgaard, Henriette Pedersen, Helle Siljeholm og Brynjar Bandlien. Kai Johnsen er professor i regi (50%) ved Teaterhøgskolen. Hovedsakelig tilknyttet MA. Han er også professorkompetent i scenetekst/dramaturgi.

Snelle Ingrid Hall, danser og teaterviter utdannet fra Statens balletthøgskole (nå Kunsthøgskolen i Oslo) og Universitetet i Oslo.  Hun produserer forestillinger innenfor Siri & Snelle og jobber som førsteamanuensis ved Kunsthøgskolen i Oslo, avd. Dans. 

Frilanstreffet

Tidligere gjester på Frilanstreffene:
Einar Øverenget, Kjersti Horn, Sigrid Røyseng, Margreth Olin, Guro Nagelhus Schia og Ingrid Bolsø Berdal med Kristin Valla, Ole Hamre.