Skrevet onsdag, 12 Februar 2020

Nyheter i februar

⭐️ Velkommen til kvinnemåneden ⭐️

Februar står for tur, og denne «februaren» skiller seg ut fra sine tre foregående, ved at du får en hel ekstra dag med skuddåret i 2020. I kategorien av andre ting vi har fått, er også det Latinske navnet på måneden, fra den romerske guden Februus. I vår norrøne mytologi het en gang denne måneden «gjø» eller «goe», som var navnet på datteren til Torre. Torre er her både en gammelnorsk betegnelse på den fjerde vintermåneden, og en form for en eldre naturguddom. Forenklet og litt poetisk summert, kan vi snakke om denne måneden som datteren til januar, en herlig liten meningsfylt kuriosa, ettersom denne måneden i vår norrøne kalender er tilegnet alle kvinner, altså kvinnenes måned. Mennene har også sin egen måned, - men det tar vi i mars.

I dette nyhetsbrevet kan du lese gladnyheten, at vi i 2020 skal ansette 5 nye kunstnere, vi tar også et lite tilbakeblikk på første mentoringsamling og løfter frem arrangementet Åpent hus her i Welhavensgate1- vi ønsker alle hjertelig velkomne. God lesing!

 

 

Skjermbilde 2020-02-12 kl. 14.43.18

Skuespiller- og danseralliansen skal ansette nye kunstnere i 2020!
Denne våren gjennomfører vi en ny søknadsrunde og ansetter 5 kunstnere. For tiden har vi 100 kunstnere ansatt og ser frem til å utvide. Dersom økonomien tillater det, vil styret vurdere flere ansettelser senere i 2020. Skuespiller- og danseralliansen har som
formål å tilrettelegge for bærekraftige kunstneriske karrierer og retter oss mot frilans dansere og skuespillere, som arbeider i midlertidige ansettelser, engasjementer eller oppdrag.
Som ansatt får du SKUDA som arbeidsgiver i periodene mellom dine kunstneriske ansettelser / engasjementer. Vi tilbyr tilhørighet, kolleger og inntekt i periodene mellom dine midlertidige ansettelser. Disse vil da foretas på bakgrunn av denne søknadsrunden.
Søknadskriterier og informasjon om hva ansettelsen innebærer finner du her!

Søknadsportalen åpner 18. februar kl 12.00
Søknadsfrist 17. mars kl. 23.59

Velkommen med søknad om ansettelse i Skuespiller- og danseralliansen!

Åpent Hus 7. Februar
Norsk Skuespillerforbund, Skuespiller- og danseralliansen, Norske Dansekunstnere og
Norsk Skuespillersenter gjentar fjorårets suksess og inviterer til Åpent hus! Åpent hus
arrangeres for at du skal få bli ordentlig kjent med oss og vi med deg. Vi byr på et aktuelt
og lærerikt program, enkel servering og god stemning.

Mentoringprogrammet 2020
er i gang. Her er et lite stemningsbilde fra første samling.
Er du nysgjerrig på årets adepter, ta gjerne en kikk på disse her.

3    2

 Foto: SKUDA