Skrevet fredag, 08 mai 2020

Nyhetsbrev mai

Nyhetsbrev mai

«Alle måneder drar» - nei det heter det jo ikke, men det føles litt sånn å være en del av en nasjonal koronadugnad og kjenne at tiltakene nytter og gagner noe, - som jo er betydningen av ordet monn.
Samfunnet åpner nå gradvis opp og vi i SKUDA gleder oss veldig til å se scenekunst i et levende format igjen når den tiden kommer. Samtidig har det uventet digitalløftet i denne tiden imponert oss, og vi håper at tiltakene som har gjort hverdagen grønnere og mer tilstedeværende fortsetter å bli med oss inn i fremtiden.
 
I dette nyhetsbrevet kan du lese litt om hvordan vi har jobbet internt den siste måneden, vi har også litt informasjon og oppdatering på workshop og kurs, og kan informere om helse-medisin konferansen «MHPC21» som arrangeres i 2021.
 
God lesning, ta vare og ta hensyn til hverandre i gjenåpningsfasen.

 

MHPC21
“Musicians` and Performing Artists` Health and Performance” heter konferansen som er en helse-medisin konferanse satt til Oslo fra 22. – 24. april 2021. Konferansen er en nasjonal så vel som et nordisk og internasjonalt arrangement for alle behandlere, lærere, utøvende - og skapende kunstnere, kunststudenter og andre typer helse og omsorgsarbeidere innen det brede scenemiljøet.
 
Konferansen har som formål å kombinere faktabasert kunnskap og praktiske erfaringer. Vår daglige leder i SKUDA Tone Øvrebø Johannessen, sitter i styringsgruppen for NTO, som er en av de fire samarbeidspartnerne i dette prosjektet. Meld deg på deres nyhetsbrev og se denne lenken for mer informasjon om arrangementet.

 

Skjermbilde 2020-05-07 kl. 10.02.13

 


Internt hos oss
Som alle andre virksomheter på kulturfeltet, er Skuespiller- og danseralliansen i en vanskelig situasjon som følge av Koronakrisen. Svært mange av våre ansatte har fått kansellerte oppdrag som gjør at de returnerer til SKUDA-ansettelsen. Dette fører til betydelige økte lønnskostnader for SKUDA som vi ikke har midler til. Vi jobber kontinuerlig for å finne løsninger på situasjonen.
 
Vi fokuserer likevel på å opprettholde drift og har i perioden fra 12. mars gjennomført og utviklet flere digitale kurs for våre kunstnere som vi også håper å dele med andre i fremtiden. Adeptene i vårt mentoringprogram har hatt en digital samling i april og vi jobber nå videre digitalt med dette programmet. Det å ha en SKUDAmentor i denne vanskelige tiden håper vi skal være en god støtte for alle deltakerne som er yngre scenekunstnere i etableringsfasen.
 
Vi gleder oss nå over at det blir en gradvis åpning av teatre og scener i hele landet. Vi håper dette gjør at prøver kan igangsettes både i det prosjektbaserte feltet, ved institusjonene og at forestillinger igjen kan vises slik at scenekunstnerne kan jobbe igjen å gjøre det de er aller best på.

 

Workshops og arrangementer våren 2020
Workshopen med Deborah Hay som var planlagt denne måneden flyttes til 2021 og vårt eget arrangement Frilanstreffet som arrangeres to ganger i året, kanselleres denne våren. Vi anbefaler derimot at dere legger turen innom Frilansprisen 11. juni som arrangeres av Norsk Skuespillersenteret, og kan nyte godt av det arrangementet.