Skrevet fredag, 08 april 2022

Nyhetsbrev april

Nyhetsbrev april

Denne måneden har vi hengt lintøyet ut. Våren er et faktum og solen lokker blomstene frem fra marken. På snoren kan du finne informasjon om en rekke aktiviteter. Blant annet seminaret Stemmehelse. Vi er også i gang med å planlegge vårens bransjesamtale som arrangeres under Heddadagene. Avslutningsvis planlegger vi også litt gøy for fremtiden, så her kan du få en snik kikke på dette. God lesning!   

 

 Kurs i Klein Technique med Hanna Hegenscheidt (19-21.april)

Vi har noen få ledige plasser igjen til dette kurset.

Klein Technique™ er en prosess der kroppen blir analysert og forstått for å forbedre og for å fremme bevegelsespotensialet.

Hanna Hegenscheidt’s teaching is greatly influenced by the work of Susan Klein, Barbara Mahler and Irmgard Bartenieff. Her aim is to support people to tab into their body’s wisdom so they can become their own teachers. The potential of the body as a resource for physical and social connection and well being is bigger than Hanna could ever imagine as a young dancer.

Les mer her.

 

Seminar & kurs innen stemmehelse (25. & 29. april)

«Pust gjennom nesa. Drikk nok vann. Varm opp. Varm ned. Husk å sove. Syng ikke for høyt. Ikke for lenge. Ikke for lyst. Steam. Spis lakris. Ikke kremte».

Rådene er mange og vide når det gjelder stemmehelse og stemmevedlikehold. Men hva er tull og gamle myter? Hva hjelper faktisk? Og hva gjør vi om vi plutselig får et stemme- problem?

I samarbeid med Musikkteaterforum i CREO, har vi samlet et panel av fagfolk som hver på sin måte jobber med verdien av sunn stemme for å se nærmere på spørsmålet hva er egentlig en sunn stemme?

Seminaret er 25.april kl 18:00-20:00 og ledes av artist, musiker og "stemmenerd» Guro von Germeten. Les mer her

Kurset gjennomføres 29.april kl 10:00-15:30 med Guro og Maria Berglund den på Gamle Raadhus Scene. Begrenset antall plasser på workshopen. Les mer her

 

Førstehjelpskurs i Bergen (21. april)

Den enkleste måten og gjøre hverdagen tryggere for de både på scenen og i publikum? Førstehjelp!

Instruktør fra Life Norge holder kurset og tema «Hvordan reagerer du når ulykken er ute?» Førstehjelp er den første hjelpen alle bør kunne gi ved akutt sykdom eller ulykke med personskader. Gjennom dette kurset lærer dere både livreddende førstehjelp for livstruende situasjoner og enkel førstehjelp som det kan bli behov for i det daglige.

Kurset er gratis og åpent for alle i scenekunstsektoren. Det arrangeres i samarbeid med Proscen. Les mer her

 

Frontier in Body Butoh workshop (30.april - 3.juni)

Kurset er basert på Noguchi-gymnastikk, Noguchi Seitai, Butoh-metodikk og elementer fra Tai-Chi. I løpet av kurset øver man på at hele kroppen  skal nå et dypere lag av følsomhet, og lytte til indre refleksjoner og utvikle dette i forhold til det ytre. Workshopen tilbyr muligheten til å søke og oppleve i solo-, duett- og gruppeimprovisasjoner.

Yuko Kaseki er regissør, koreograf, Butoh-danser, utøver og lærer i Berlin og gjennomført en rekke solo- og ensembleforestillinger, improvisasjoner fremføres rundt 30 land.

Les mer her.

 

Ny bransjesamtale! (13.juni)

Kjenner du historien om hvordan Vesten gikk forbi Asia innen teknologi?

I korte trekk må vi redusere problemstillingen ned til to ulike typer drikkebegre. Asia var kjent for sitt porselen av høy kvalitet, som var da tidens foretrukne drikkebeholder. I Vesten hadde vi ikke eksklusivt porselen, men drikkebegre produsert i glass, og Vesten lærte mye om glass. Dette ledet til oppfinnelsen av lesestein eller briller- som betegnes som den femte viktigste oppfinnelsen i vår tid. Grunnen; for første gang kunne millioner nyte godt syn, og det viktigste med denne historien er at de lærde kunne forske og studere lengre enn tidligere.

Moralen er, jo lengre vi har en aktiv yrkesgruppe desto større blir det faglige verdien og kompetanseutbyttet for de som kommer etter. Med det friskt i minne stiller vi spørsmålet: Tar vi vare på verdiene våre? og Hvordan står det til med aldersrepresentasjonen i scenekunst og film?

Bransjesamtalen arrangeres den 13. juni kl. 10:00 - 12:00 under festivalen Heddadagene, mer informasjon kommer.

 

Fremtidens arbeidsmarked (21. - 24. september)

Covid fikk fart på det digitale markedet og vi lurer på hvordan fremtidens arbeidsmarked blir seende ut? Blir det forestillinger i META universet, kan du bli din egen NFT eller tjene til livets opphold som en avatar i spillebransjen?

Vi har initiert et samarbeid med Høyskolen i Innlandet, fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi under Institutt for spillutdanninger og Norsk Skuespillersenter, for å arrangere en tredagers workshop. Workshopen er åpen for både dansere og skuespillere, og vil ta for seg ulike teknologier der det tenkes at det vil bli et økt behov for dansere og skuespillere i fremtiden. I denne delen av bransjen trengs det fler kompetente folk.

Kursdato er satt til 21.- 24. september og vi jobber nå med innholdsproduksjon. Kurset legges ut på våre nettsider nærmere sommeren.

Trenger du vite mer om motioncapture, sjekk ut denne lenken.

Her er lenke på studioet i Hamar: https://parkhamar.no/parkmocap/