Skrevet torsdag, 17 Januar 2013

Kristianne Mo

foto John Andresen foto John Andresen Kristianne Mo

Kristianne er høsten 2014 i prøver i Dreamscreen productions/Kristina Gjems nye produksjon som har premiere i 2015.
Kristianne underviser i yoga ved flere studioer i Oslo-området.

CV Kristianne Mo

 


Kristianne Mo er en godt etablert dansekunstner i det norske dansemiljøet. Siden 1996 har hun arbeidet frilans og medvirket i over 45 ulike produksjoner, blant annet som del av Kreutzerkompani (Eva Cecilie Richardsen / Hans Christian Gilje) i løpet av ti år, zero visibility corp (Ina C Johannessen) siden 2003 og med koreograf og kunstfagstipendiat i koreografi Per Roar siden 2004.

Hun har som medskapende utøver jobbet og turnert nasjonalt og internasjonalt med kompanier som Toyboys , koreografer som Kristina Gjems, Therese Markhus, Masja Abrahamsen, Caroline W. Nesse / Rom for Dans, Amanda Steggel, Inger Cecilie Bertran De Lis og Jo Strømgren.

Hun har medvirket i kortfilm, TV-produksjoner og teateroppsetninger med regissørene Per-Olav Sørensen, Stein Winge og Ulrik Imtiaz Rolfsen.

Den siste tiden har Mo fordypet seg i egne prosjekter, som koreograf og utøver. Her knytter hun til seg ulike samarbeidspartnere, i sitt seneste prosjekt kunstfilosof og doktorgradstipendiat i estetikk Kamilla Freyr.

I 2013 danset Kristianne i Per Roars produksjon If this is my body i Surrey i England. En annen versjon Hvis dette er min kropp medvirket hun i i Oslo i desember.
Høsten 2013 har Kristianne jobbet med den kommende forestillingen til Kristina Gjems This is a world of dew som har premiere i 2015.

Kristianne har mottatt arbeidsstipend fra Norsk Kulturråd i årene 2001-03 og 2009-10, samt danserstipendet fra Norske Dansekunstnere i 2008.

Kristianne Mo har utdannelse fra Fagerborg vgs danselinje, Skolen for samtidsdans / Spin-off ett-årig forstudium i dans, Statens Balletthøgskoles danselinje og var gjesteelev ved Codarts Rotterdam Dansacademie året 1998-99.

Ved siden av arbeidet med dans praktiserer og underviser Kristianne i Ashtanga Yoga.

Som liten drev hun aktivt med Internasjonal folkedans fra Balkan og spilte klassisk piano (1982-95). Hun har erfaring med annen trening og bevegelsesterapi som T´ai Chi, Pilates, Feldenkrais, Gyro Tonics, Aikido, Acro Yoga og klatring.

Henvendelse Skuepiller- og danseralliansen for kontaktopplysninger til Kristianne Mo.

Kristianne Mo, foto John Andresen Kristianne Mo, foto John Andresen

ARRANGEMENTER

27
Nov

Ingeleiv Berstad

Scenekunstnerne Ida Wigdel, Lisa Lie, Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad går sammen i ...