Skrevet torsdag, 17 Januar 2013

Kristianne Mo

foto John Andresen foto John Andresen Kristianne Mo

Kristianne er høsten 2014 i prøver i Dreamscreen productions/Kristina Gjems nye produksjon som har premiere i 2015.
Kristianne underviser i yoga ved flere studioer i Oslo-området.

CV Kristianne Mo

 


Kristianne Mo er en godt etablert dansekunstner i det norske dansemiljøet. Siden 1996 har hun arbeidet frilans og medvirket i over 45 ulike produksjoner, blant annet som del av Kreutzerkompani (Eva Cecilie Richardsen / Hans Christian Gilje) i løpet av ti år, zero visibility corp (Ina C Johannessen) siden 2003 og med koreograf og kunstfagstipendiat i koreografi Per Roar siden 2004.

Hun har som medskapende utøver jobbet og turnert nasjonalt og internasjonalt med kompanier som Toyboys , koreografer som Kristina Gjems, Therese Markhus, Masja Abrahamsen, Caroline W. Nesse / Rom for Dans, Amanda Steggel, Inger Cecilie Bertran De Lis og Jo Strømgren.

Hun har medvirket i kortfilm, TV-produksjoner og teateroppsetninger med regissørene Per-Olav Sørensen, Stein Winge og Ulrik Imtiaz Rolfsen.

Den siste tiden har Mo fordypet seg i egne prosjekter, som koreograf og utøver. Her knytter hun til seg ulike samarbeidspartnere, i sitt seneste prosjekt kunstfilosof og doktorgradstipendiat i estetikk Kamilla Freyr.

I 2013 danset Kristianne i Per Roars produksjon If this is my body i Surrey i England. En annen versjon Hvis dette er min kropp medvirket hun i i Oslo i desember.
Høsten 2013 har Kristianne jobbet med den kommende forestillingen til Kristina Gjems This is a world of dew som har premiere i 2015.

Kristianne har mottatt arbeidsstipend fra Norsk Kulturråd i årene 2001-03 og 2009-10, samt danserstipendet fra Norske Dansekunstnere i 2008.

Kristianne Mo har utdannelse fra Fagerborg vgs danselinje, Skolen for samtidsdans / Spin-off ett-årig forstudium i dans, Statens Balletthøgskoles danselinje og var gjesteelev ved Codarts Rotterdam Dansacademie året 1998-99.

Ved siden av arbeidet med dans praktiserer og underviser Kristianne i Ashtanga Yoga.

Som liten drev hun aktivt med Internasjonal folkedans fra Balkan og spilte klassisk piano (1982-95). Hun har erfaring med annen trening og bevegelsesterapi som T´ai Chi, Pilates, Feldenkrais, Gyro Tonics, Aikido, Acro Yoga og klatring.

Henvendelse Skuepiller- og danseralliansen for kontaktopplysninger til Kristianne Mo.

Kristianne Mo, foto John Andresen Kristianne Mo, foto John Andresen