Skrevet torsdag, 17 Januar 2013

Jeanne Bøe

 foto John Andresen foto John Andresen Jeanne Bøe

Høsten 2014 er Jeanne aktuell i kortfilmen Money back, please og i den nye serien Kampen for tilværelsen på NRK.

Hun spiller forestillingen sin Peer Gynt med troll i hjertet på Island i slutten av oktober. Jeanne arbeider også med nye teaterproduksjoner som skal ha premiere i 2015.

curriculum vitae

 

 

 

 


 I 2014 har Jeanne arbeidet med kortfilmene Proletar, regi Øyvind Holtmon og Hedda turist, regi Ingebjørg Torgersen.

Jeanne skal besøke alle verdensdeler innen utgangen av oktober 2014 med teatermonologen Peer Gynt med troll i hjertet, regi Anne Herlofsen.

Jeanne Bøe har teaterhøyskole fra London, og en utdannelse i film fra Høyskolen i Oslo. Hun holder til i Telemark, men jobber over hele verden med hovedfokus på monologer.
Hun startet sin karriere på Nordland Teater, og fikk etter hvert fast ansettelse.

Hun valgte senere å starte for seg selv i 2002, med Bøes Film og Teater. Hun har gjestet teater som bl.a. Det Norske, Hålogaland og Agder Teater. Hun har også vært ansatt flere år ved Teater Ibsen.
De siste årene, har hun turnert rundt i Norge og verden med fokus på Ibsen-monologer. Hun har turnert bl.a. i Italia, Tyskland og Dubai. Hun har høstet strålende kritikker i USA, New York, for hennes tolkninger av Karen Blixen og Peer Gynt. Jeanne Bøes siste monolog var Hedda – naken, basert på Hedda Gabler. Premieren var i 2010, og regien var av Gard B. Eidsvold. I 2011 var hun festivalkunstner på Vinterlysfestivalen på Nordland Teater, og spilte 3 monologer, da Hedda naken, Peer Gynt med troll i hjertet, og The Baronesse Karen Blixen. Hun dro senere på turné i Norge.

Jeanne har siden år 2000, hatt hovedrollen i Siljanspelet, som hvert tredje år spilles i hennes hjemkommune, Siljan. Sist spilt i 2011, med Kim Haugen på regi.

2012 startet  med ny versjon av Peer Gynt monolog, med premiere i Oslo. Deretter gikk turneen til bl.a. Svalbard, Kongsberg og Dubai. Jeanne gjenopptok  Peer Gynt med troll i hjertet i 2013 og er i ferd med å planlegge en verdensturne med monologen i 2014, et spennende og omfattende prosjekt. Les anmeldelse!

De siste årene har hun også skrevet ny norsk dramatikk, både til film og teater.
I 2013 medvirket Jeanne i  3 kortfilmer. Høsten 2013 reiste hun i Den kulturelle skolesekken i Trondheim med forestillingen DIN STEMME, som bl.a. inkluderte filmen Bli Hørt!
Filmen Bli Hørt! hadde premiere på Kilden i Kristiansand i 2013.


Les mer om Jeanne Bøe på:

Bøe's Film og Teater      Jeanne Bøe        Siljanspelet

Kontakt: jeanne(a)boesfilmogteater.no     Tlf: 415 42 667

Jeanne Bøe showreel

 Jeanne Bøe, foto John Andresen Jeanne Bøe, foto John Andresen