Lukk [X]
Velg større eller mindre skrift:

For å få lest opp tekst: Merk teksten og klikk på den blå knappen over.

 

Mentoringprogrammet

Siden 2013 har vi gjennomført mentoringprogram i samarbeid med AFF, som driver lederutvikling og mentoringprogrammer. Fokus i programmet er hvordan man som adept, gjennom samtaler med mentoren kan få et positivt utbytte av dennes samlede kompetanse, både kunstnerisk og erfaringsmessig. Målsetningen er å styrke frilans skuespillere og dansere i deres karriereutvikling og bidra til profesjonalisering på scenekunstområdet.

SKUDA har to programmer. Ett for kunstnere i etableringsfasen som ikke er ansatt i SKUDA og ett for kunstnere ansatt i SKUDA. I det første programmet, er kunstnere i SKUDA mentorer for kunstnere i etableringsfasen. I det andre programmet, er kunstnere i SKUDA adepter, med mentorer fra ulike bransjer. Under kan du lese mer om begge programmene.

 

Mentoringprogram for kunstnere i etableringsfasen

Fra mai 2023 til mai 2024 har vi 21 adepter og 21 mentorer i vårt mentoringprogram. Neste søknadsmulighet vil vi trolig annonsere høsten 2024 for oppstart i 2025. Følg med og registrer deg gjerne nederst på siden for å motta nyhetsbrev om våre tilbud og frister.

Som kunstner i etableringsfasen, kan det være fint å slå følge med noen som har kjennskap til veien man går. I dette programmet, fokuseres det på hvordan du som adept, gjennom samtaler med mentoren kan få et positivt utbytte av dennes kompetanse, både kunstnerisk og erfaringsmessig. Som adept har du ansvar for egen læringsprosess og det å ta initiativ. Du skal altså sitte i førersetet i relasjonen med din mentor, som i dette programmet, er en av SKUDAs ansatte kunstnere.

Kriteriene for å søke er at du er frilans utøvende scenekunstner, som danser, pantomimeartis, sirkusartist, musikalartist eller skuespiller med høgskoleutdanning eller tilsvarende erfaring. Du har arbeidet noen år i yrket eller er i etableringsfasen og ønsker ett år der du fokuserer på deg selv. At du ønsker å diskutere utfordringer og mål knyttet til karrieren din. Har både drivkraft og motivasjon, men ønsker en samtalepartner som forstår frilanssituasjonens utfordringer.

 


Områder programmet omfatter, er å øke trygghet i frilanssituasjonen som profesjonell danser/skuespiller, beholde og utvikle motivasjon i frilanssituasjonen og bevisstgjøre eget ansvar for egen karriereutvikling, utvide kunnskap om bransjene man arbeider i, og utvikle forståelse for prosesser og rammevilkår.
 
Praktisk informasjon. Kontakt daglig leder Tone Øvrebø Johannessen på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. hvis du har spørsmål til programmet.
 
 
 
 
Se våre tidligere adepter i lenkene under:

ADEPTKULLET 2023        ADEPTKULLET 2021        ADEPTKULLET 2020        ADEPTKULLET 2018          

ADEPTKULLET 2017        ADEPTKULLET 2015        ADEPTKULLET 2013-14

 

 

 

Mentoringprogram for kunstnere ansatt  i Skuespiller- og danseralliansen

SKUDA har erfarne kunstnere ansatt, som har innsikt og forståelse av fordelene med utvikling og konseptet om å lære hele livet. I 2021 arrangerer vi for første gang et mentoringprogram der ansatte skal være adepter og ikke mentorer. Programmet skal bidra til at SKUDAs kunstneriske ansatte bruker og videreutvikler sin kunnskap og sine ressurser, og gjennom det forsterker kunstnerskapet og karrieren i et langsiktig tidsperspektiv.

Mentoringprogrammet er en del av Kompetanseprosjektet 2021, som har et tilhørende modulbasert fagprogram bestående av fem store nasjonale kurs- og workshopprosjekter, utformet etter SKUDAs plan for kompetanseutvikling. Kompetanseprosjektet 2021 finansieres i sin helhet av midler fra Bedriftsinternopplæring ved Fylkeskommunene i Vestlandet, Troms & Finnmark, Trøndelag og Oslo kommune.

Selve mentoringprogrammet ledes av AFF, der 15 ansatte i SKUDA får hver sin eksterne mentor. Faglig leder for programmet Elisabeth Østrem, er klinisk psykolog og har omfattende videreutdanning. Hun har over 15 års konsulenterfaring, samt ledererfaring. Elisabeth har i tillegg bred erfaring med coaching av ledere og ledergrupper samt mentoring. De fleste ansatte har selv mentorerfaring, her kan blant annet nevnes Silje Breivik og Ulf Nilseng som har vært mentorer hele 5 ganger. Så det blir spennende å se rollene reverseres!

 

 

Mentorene er Anne Fylling Frøyen, Cecilie Lindeman Steen, Nils Petter Molvær, Anniken Binz, Hilde Andersen, Frida Blomgren, Kjetil Falkum, Natalie Lorentzen, Live Rosenvinge Jackson, Gard Hongslo, Lubna Jaffery, Solveig Slettahjell, Nils Harald Sødal, Siren Leirvåg og Ådne Sekkelsten. Adepter fra SKUDA var Silje Breivik, Evy Kasseth Røsten, Silje Onstad Hålien, Rebekka Nystabakk, Janne Starup Bønes, Matias Rønningen, Jeanne Bøe, Janne Häger Eraker, Katrine Lunde Mackenzie, Liv Hanne Haugen, Ulf Nilseng, Anne Elisabeth Kokkinn, Håkon Sigernes, Huy Le Vo, Kristine Myhre Tunheim

Med tilskudd fra:

 Skjermbilde 2021-02-23 kl. 09.59.06Skjermbilde 2021-08-03 kl. 11.44.27

 

 
sponsor-01 sponsor-2 sponsor-3
           

22 46 15 35
post@skuda.no
 
 

SKUESPILLER- OG DANSERALLIANSEN AS
Brenneriveien 5, 0182 Oslo
org.nr. 998 627 893


Content © Skuda.no. Webdesign ©2023 Web Norge.