Lukk [X]
Velg større eller mindre skrift:

For å få lest opp tekst: Merk teksten og klikk på den blå knappen over.

 

«Pust gjennom nesa. Drikk nok vann. Varm opp. Varm ned. Husk å sove. Syng ikke for høyt. Ikke for lenge. Ikke for lyst. Steam. Spis lakris. Ikke kremte».

Rådene er mange og vide når det gjelder stemmehelse og stemmevedlikehold. Men hva er tull og gamle myter? Hva hjelper faktisk? Og hva gjør vi om vi plutselig får et stemme-problem?

I samarbeid med Skuespiller- og danseralliansen har Musikkteaterforum i Creo samlet et panel av fagfolk som hver på sin måte jobber med verdien av sunn stemme: en operasanger, en logoped, en stemmedoktor, en stemmespesialist, og sammen skal vi dypdykke inn i forebygging, rehabilitering, stemmeskam (eller burde vi si skadeskam?), tips og triks. Og ikke minst, skal vi lete etter svar på spørsmålet: Hva er egentlig en sunn stemme?

 

Kvelden ledes av artist, musiker og "stemmenerd» Guro von Germeten, og seminaret følges opp av en praktisk workshop med Guro og Maria Berglund den 29. april på Gamle Raadhus Scene. Nb! Begrenset antall plasser på workshopen.

 

Guro Von Germeten er mest kjent som "hun med det lille røde trekkspillet" og et fyrrigt låtunivers av lidenskapelige ballader, skitne sjømannsviser og ville cabarettakter. Hun har spilt Les Miserablès på Folketeateret, sunget viser med Jørn Simen Øverli, julesanger med Frode Alnæs, spilt trekkspill for CC Cowboys, og synger for tiden i Tom Waits-hyllest bandet Heartattack and Vine med Hilde Louise Asbjørnsen. Guro har mottatt blant annet Prøysens kunststipend og Statens kunstnerstipend som populærkomponist og skriver for tiden doktorgrad i musikk på Norges Musikkhøyskole om stemme og sang i musikalbransjen under tittelen "The Omnivorous Voice," den altetende stemmen.

 

Marius Roth Christensen har en allsidig karriere. Han ble først kjent som gitarist og vokalist i rockebandet Seigmenn, og studerte siden ved Østlandets Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole. I 2006 debuterte han ved Nasjonaloperaen i rollen som Tamino i Tryllefløyten – en rolle han siden har gjort her en rekke ganger.

 

Fra 2013 har han vært fast medlem av solistensemblet, og sunget roller som Beppe i Pagliacci, White Minister i Le grand macabre, Styrmannen i Den flyvende hollender, Don Ottavio i Don Giovanni, Zinovij Borisovich Izmajlov i Lady Macbeth fra Mtsensk, Pang i Turandot, Arturo i Lucia di Lammermoor, Tormod i Heimferd, Tinca i Il tabarro, Squeak i Billy Budd, Basilio i Figaros bryllup og Mester Olaus i Anne Pedersdotter. For sin innsats som Oronto i Alcina ble han kritikerrost blant annet i New York Times og Financial Times. Denne rollen debuterte han med ved Den Kongelige Opera i København i 2015. I 2012 hadde han sin debut ved Lyric Opera Dublin i rollen som Pinkerton i Madama Butterfly.
På operascener rundt om i Norge har han blant annet sunget Rodolfo i La bohème, Tamino i Tryllefløyten, Rinuccio i Gianni Schicci, Bastien i Bastien og Bastienne og Turiddu i Cavalleria rusticana. I tillegg har han sunget i flere musikaler, blant annet West Side StoryJesus Christ SuperstarCarousel og Spelemann på taket

Maria Rosanna Wennersten er utdannet innen musikkteater, klassisk sang og logopedi. Musikkteaterutdannelsen er fra Bårdar Akademiet i Oslo og fra Kulturama i Stockholm. Hun tok sin bachelor-grad i klassisk sang ved Universitetet i Agder og Hochschule für Musik und Teater i Leipzig, etterfulgt av mastergrad i klassisk sang fra UiA og logopedi fra UiO. Maria har flere års utøvende erfaring. Siden 2013 har hun undervist i stemmebruk på Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo og i tillegg vært tilknyttet Musikkteaterhøgskolen og NSKI. Maria er også privatpraktiserende logoped med hovedfokus på behandling av stemmevansker. Hun blir en del av Logopedisk Institutt fra høsten 2022.

 

Maria Berglund jobber som sang- og Timanilærer, stemmemassør og prestasjonscoach for sangere og skuespillere. Hun har en unik kompetanse i norsk sammenheng, med mastergrad i klassisk sang fra NMH og treårig Timanilærerutdanning i front. I tillegg har hun bachelorgrad i musikkpedagogikk fra UiA og sertifiseringer innen Estill Voice Training, ReVoice Röstmassage, Rosing-metoden og flere teknikker for coaching og mental trening. Til daglig driver hun Stemmespesialisten, som spesialiserer seg på å hjelpe profesjonelle sangere, skuespillere og artister å nå sitt fulle kunstneriske potensiale."

 

Jens - Øyvind Loven er en øre-nese-halsspesialist diagnostiserer og behandler sykdommer, betennelser, misdannelser, svulster og skader i øre-nese-hals-området. De utfører fjerning av mandler, ventilasjonsrør i ørene, operasjoner på neseskillevegg og bihuler. ØNH-spesialister behandler også allergi, svimmelhet, hørselstap og infeksjoner.

Du kan også følge seminaret via strømming her:
https://vimeo.com/event/2046087/2bb2b8f869

Vi ber deg legge merke til       
- Kurset er åpent for alle scenekunstnere.
- SKUDA har nulltoleranse for alle former for kritikkverdige forhold, og følger NTO sin etiske standar for forebygging av trakassering. Les om våre rutiner for varsling.
sponsor-01 sponsor-2  sponsor-3
           

22 46 15 35
post@skuda.no
 
 

SKUESPILLER- OG DANSERALLIANSEN AS
Brenneriveien 5, 0182 Oslo
org.nr. 998 627 893


Content © Skuda.no. Webdesign ©2023 Web Norge.